JD Sports cumpără Shoe Palace pentru 325 milioane de dolari pentru a extinde amprenta SUA

0

Cel mai mare retailer de articole sportive din Marea Britanie, JD Sports, a declarat marți că a cumpărat retailerul Shoe Palace pentru 325 milioane de dolari într-o mișcare care își va extinde amprenta în Coasta de Vest a SUA, trimițând acțiunile companiei cu 5% mai mari.

JD Sports, care a intrat pe piața SUA în 2018 odată cu achiziționarea Finish Line, a declarat că acordul își va spori atracția și în rândul consumatorilor hispanici și latino, care reprezintă o proporție semnificativă din baza de clienți a Shoe Palace.

Shoe Palace este operat de patru frați din familia Mersho cărora li se vor emite capitaluri proprii în unitatea americană JD, a spus compania britanică, adăugând că frații vor deține 20% din grupul extins din Statele Unite.

Valoarea capitalului propriu emis este de aproximativ 356 milioane dolari, a spus JD. Proprietarul Footpatrol și Cloggs a spus că frații vor continua să administreze Shoe Palace, dar de anul viitor echipele JD Finish Line și Shoe Palace vor „începe să împărtășească idei și bune practici”.

Fondat în 1993, Shoe Palace, cu sediul în California, are 167 de magazine în Statele Unite și a generat un profit pretax de 52 de milioane de dolari anul trecut, cu venituri de 435 de milioane de dolari.

„Este o potrivire excelentă pentru JD: Finish Line are o slăbiciune pe coasta de vest și nu se conectează cu cumpărătorii de care SP este aproape”, au spus analiștii Peel Hunt. JD a declarat că tranzacția a fost finanțată prin rezervele sale de numerar existente și facilitățile bancare.

Citeste continuarea JD Sports cumpără Shoe Palace pentru 325 milioane de dolari pentru a extinde amprenta SUA

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata