Judge rejects Uber, Lyft bids to delay California driver injunction

0

Un judecător din California a refuzat, joi, să acorde Uber Technologies Inc (UBER.N) și Lyft Inc (LYFT.O) mai mult timp pentru a face apel la decizia sa, forțându-i să-i clasifice pe șoferi în statul respectiv ca angajați, despre care au spus că ar necesita restructurarea afacerilor lor. 

În cadrul unei audieri la Curtea Superioară din San Francisco, judecătoarea Ethan Schulman a declarat că nu a găsit niciun motiv să-și prelungească termenul pentru 20 august pentru ca companiile care se ocupă de călătorie să facă apel la ordonanța preliminară pe care a emis-o luni înainte să intre în vigoare.

„Sunt convins că este necesară o prelungire a șederii de 10 zile”, a spus Schulman. „Ambele cereri sunt respinse”. Uber și Lyft au spus că vor face apel. La sfârșitul tranzacției după-amiaza, acțiunile Uber au scăzut cu 0,8%, în timp ce Lyft a scăzut cu 4,9%. Lyft a raportat rezultate trimestriale după ce piețele din SUA s-au închis miercuri. Ordonanța a venit într-un proces în care California și orașele Los Angeles, San Diego și San Francisco i-au acuzat pe Uber și Lyft că au încălcat Bill Bill 5, o nouă lege a statului care îngreunează tratarea lucrătorilor „gig” ca antreprenori independenți.

Uber și Lyft preferă să folosească acea clasificare pentru șoferi, deoarece tratarea lor ca angajați ar necesita beneficii precum salariul minim, concediul medical și de familie plătit, asigurarea de șomaj și asigurarea de compensare a lucrătorilor. Audierea a avut loc la o zi după ce companiile au amenințat că vor înceta temporar serviciul din California, argumentând că tratarea șoferilor ca angajați le vor submina modelele de afaceri. Niciuna dintre companii nu este profitabilă și ambele au suferit scăderi abrupte ale conducerii în timpul pandemiei coronavirusului.

Au mai spus că șoferii preferă să rămână independenți. Uber, Lyft, DoorDash, Instacart și Postmates cheltuiesc peste 110 milioane de dolari pentru a sprijini propunerea 22, o măsură de votare din noiembrie în California, pentru a-i menține pe șoferi ca antreprenori, dar cu unele avantaje.

Pentru a ordona o ordonanță judecătorească, Schulman a atacat ceea ce el a numit „refuzul prelungit și desăvârșit” al lui Uber de a se conforma legislației statului.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și