Liberty Global deschide calea pentru preluarea Sunrise după ce i s-a oferit 82% acțiuni

0

Liberty Global LBTYA.O a avut succes în încercarea sa de 6,8 miliarde de franci elvețieni (8,74 miliarde de dolari) de a cumpăra elvețianul Sunrise Communications SRCG.S după ce oferta cu numerar a fost acceptată de aproape 82% din acționarii țintei.

Liberty Global, înființat de pionierul american al cablului John Malone, a oferit 110 franci elvețieni pe acțiune din Sunrise, a doua cea mai mare companie de telecomunicații din Elveția, într-un acord surpriză în luna august.

Abordarea a fost o inversare a eșecului oferit de Sunrise de a cumpăra afacerea elvețiană a Liberty, care s-a prăbușit după ce anul trecut a intrat în opoziția acționarilor.

La sfârșitul perioadei de ofertă, pe 8 octombrie, au fost oferite 37,1 milioane de acțiuni Sunrise – echivalentul a 81,98% din drepturile de vot și capitalul social – au declarat miercuri companiile în notificarea definitivă a rezultatului intermediar.

Rezultatul, care depășește pragul minim de acceptare de două treimi din toate acțiunile Sunrise licitate, confirmă rezultatul provizoriu anterior.

O perioadă suplimentară de acceptare de zece zile de tranzacționare va începe acum pe 15 octombrie și va dura până pe 28 octombrie.

O adunare extraordinară a acționarilor, care va fi convocată de Sunrise, va avea loc în jurul datei sau pe 9 noiembrie, în timp ce Liberty Global intenționează să înceapă procesul de retragere a listei pentru Sunrise de la SIX Swiss Exchange.

De asemenea, va începe procesul de stoarcere pentru restul acționarilor. Acordul, care este supus aprobării de reglementare, este cel mai recent semn de consolidare în industria telecomunicațiilor, deoarece companiile încearcă să reducă costurile și să intensifice investițiile în tehnologie.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata