Lucruri pe care pisica ta și-ar dori să le realizezi pentru ea

0

Vei afla ce își dorește pisica ta de la tine doar observându-i cu mare grijă comportamentul și micile preferințe ale sale. Însă psihologii care le cercetează au descoperit câteva lucruri importante pe care orice pisică le-ar dori de la stăpânul ei.

Pisica ta și-ar dori afecțiunea dar și atenția ta necondiționată, însă…nu este tocmai așa. Pisicile nu își exprimă afecțiunea în același mod în care o fac oamenii, sau de exemplu, câinii. Acestea oferă afecțiune și o cer, însă în felul lor.

Uite ce lucruri importante și-ar dori pisica ta să le realizezi pentru ea, pentru a se simți ocrotită și iubită.

Un loc în care să se poată ascunde

Pisicile sunt niște animale solitare. Bănuiesc că deja știai asta, nu? Chiar dacă ai 100 de pisici în casa ta, fiecare are câte o personalitate, o preferință și așa mai departe. De asemenea, fiecare își dorește locul ei.

Pisica ta necesită un loc care să fie doar al ei și în care să se poată duce atunci când se teme de ceva, când este mult prea multă gălăgie în casă ori sosesc musafiri străini. Cel mai bine ar fi ca acest loc să fie ascuns și să nu fie deranjată de nimeni. De exemplu, un coș acoperit pus într-un dulap în care să poată intra foarte ușor.

Un suport pentru cățărat

Pisicile sunt înnebunite după cățărat. Din acest motiv, felinele îți distrug mobila și perdelele. Însă, poți să previi aceste lucruri dacă îi vei oferi pisicii tale un spațiu de joacă unde să se poată cățăra. Este simplu de cumpărat, însă îl poți realiza și tu din câteva stinghii de lemn și platforme.

Două litiere, una singură nu este îndeajuns

În mod uimitor, experiții în comportamentul felinelor sunt de părere că este indicat să ai două litiere în casă, cu atât mai mult dacă ai două pisici. Litiera trebuie să fie curată și igienizată mereu, trebuie să fie suficient de largă încât pisica să își găsească locul și să se poată simți în largul ei.

Un loc cald și la soare pentru a se relaxa și lenevi

Cu toții știm cât de mult ador pisicile somnul și mai ales, somnul la soare. Dacă deții în casă un loc însorit, pune acolo o pernă, un coșuleț sau câteva tricouri, bluzițe de ale tale, iar pisica își va face un locușor fericit al ei. Este înnebunită să lenevească la soare!

Sursa – Glow Magazin.

Citește și