Miliardarul francez Niel îl ia pe Unibail cu apel la reorientarea asupra Europei

0

Miliardarul francez în domeniul telecomunicațiilor, Xavier Niel, a făcut echipă cu fostul șef al Unibail-Rodamco-Westfield URW.AS pentru a se opune problemei planificate a drepturilor de 3,5 miliarde de euro a grupului de centre comerciale.

Niel, fondatorul furnizorului francez de bandă largă Iliad ILD.PA, și fostul CEO al Unibail, Leon Bressler, au declarat că, conduc un consorțiu de investitori cu o participație combinată de 4,1% în companie.

Aceștia se opun problemei drepturilor Unibail – destinată finanțării planului de redresare al grupului de proprietăți – și au solicitat acționarilor să voteze împotriva acestuia în cadrul unei adunări generale din 10 noiembrie.

Bressler a numit planul „un act greșit de către o echipă de conducere care rămâne prizonierul strategiei sale eșuate, care a început cu achiziția Westfield”.

El a spus că achiziționarea centrului comercial Westfield este responsabilă pentru datoria grea a Unibail.

„Este timpul să restabilim URW ca principală afacere de centru comercial de top în Europa, prin vânzarea portofoliului SUA și folosirea veniturilor pentru rezolvarea problemelor de datorii ale companiei”, a spus el într-un comunicat.

Unibail a fost de acord să cumpere Westfield, care se concentrează în principal pe Statele Unite și Marea Britanie, la sfârșitul anului 2017 pentru 16 miliarde de dolari.

Bressler a spus că acordul a „poluat” poziția dominantă a grupului în Europa, cu o poziție mai marginală în Statele Unite, o piață mai puțin atractivă.

Grupul a declarat în septembrie că va accelera un plan de eliminare a centrelor comerciale și a identificat aproximativ 6 miliarde de euro (7,04 miliarde de dolari) din active pe care le-ar putea vinde pe măsură ce sectorul se confruntă cu consecințele pandemiei.

Acțiunile Unibail-Rodamco-Westfield au crescut cu peste 5% cu 0807 GMT, singurii câștigători ai indicelui CAC 40 al Franței.

FCHI. URW operează 89 de centre comerciale în principal în Statele Unite și în Europa, inclusiv cele de la Forum des Halles din Paris și La Part-Dieu din Lyon, un portofoliu pe care grupul îl evalua la 60,4 miliarde de euro începând cu 30 iulie.

Citeste continuarea Miliardarul francez Niel îl ia pe Unibail cu apel la reorientarea asupra Europei

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata