MOL România alocă 100.000 de euro pentru achiziţionarea de echipament de protecţie

0

In vederea achiziţionării de echipamente de protecţie pentru trei spitale din judeţele Harghita şi Covasna, o companie petrolieră prezentă în România sprijină cu 100.000 de euro Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc  se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

MOL România, partener tradiţional al Fundaţiei pentru Parteneriat, acordă  suma de 100.000 de euro pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie pentru personalul medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi pentru Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc.

In acest fel se creează condiţii de muncă mai sigure pentru personalul medical, echipamentele de protecţie donate fiind instrumente indispensabile pentru combaterea în condiţii de siguranţă a noului coronavirus.

“Cu acest nou sprijin acordat Fundaţiei pentru Parteneriat compania noastră îşi continuă angajamentul de a contribui la eforturile de combatere a noului coronavirus şi de a ajuta la încetinirea răspândirii acestuia prin finanţarea achiziţiei de echipamente de protecţie pentru medici şi personalul medical. Ei sunt eroii acestor zile, la care ne uităm cu speranţă, dar care au nevoie la rândul lor de tot sprijinul nostru pentru a putea să-şi facă meseria în condiţii siguranţă. Grupul MOL este puternic implicat în susţinerea comunităţilor şi sistemelor medicale în lupta contracronometru cu noul virus deoarece suntem convinşi că doar prin implicarea tuturor putem depăşi cu bine această situaţie fără precedent” , a declarat directorul general pe România al companiei petroliere, Camelia Ene, citată în comunicatul de presă.

László Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat,  a vorbit de nevoia de implicare şi solidaritate din aceste vremuri.

“Este nevoie de implicare şi solidaritate mai mult decât oricând. Fundaţia noastră a interiorizat această nevoie încă de la începuturile pandemiei, iar acum ne bucură enorm de mult faptul că împreună cu MOL România, partenerul nostru tradiţional, putem veni în sprijinul spitalelor şi al personalului medical aflat în prima linie în lupta cu virusul”, a declarat László Potozky.

Donaţia către spitale include în principal combinezoane de protecţie, măşti şi mănuşi, dar şi alte echipamente de protecţie esenţiale, precum şi instrumente medicale, cum ar fi purificatoarele de aer, pentru ca personalul medical implicat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului să-şi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă.

“Iniţiativa actuală a MOL România a fost precedată de un sprijin în valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecţie şi instrumente medicale (aparate de ventilaţie, măşti de oxigen) necesare spitalelor din ţară şi pentru sprijinirea construirii unui spital modular la Bucureşti. Spitalul modular dedicat tratării pacienţilor infectaţi cu COVID-19 va avea 38 de locuri şi va putea fi utilizat chiar şi după ce actuala criză medicală va fi depăşită, ca spital de mari arşi. MOL România a derulat în ultima perioadă mai multe iniţiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din ţară cu aparatură şi echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcţia unui heliport pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă Marie Curie – primul heliport al unui spital pediatric din România”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și