MOL România sprijină cu 400.000 de euro lupta împotriva coronavirusului

0

400.000 de euro  sunt acordati de MOL România, Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pentru achiziţia de echipamente de protecţie şi aparatură medicală şi pentru ridicarea unui spital modular destinat pacienţilor cu COVID-19, informează compania.

„Medicii şi personalul medical se află în acest moment în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Cu toţii ne punem speranţa în profesionalismul şi dedicarea lor pentru a depăşi această criză medicală. Este însă vital ca echipele medicale să aibă echipamente de protecţie corespunzătoare şi acces la dispozitive medicale pentru tratarea cazurilor de COVID-19. MOL România a fost în ultimii ani un sprijin constant pentru sistemul medical din România şi suntem alături de personalul medical şi de data aceasta, deoarece înţelegem că este nevoie de efort comun pentru a salva cât mai multe vieţi şi pentru a putea depăşi în siguranţă această situaţie fără precedent. Grija pentru comunităţi se află în centrul valorilor Grupului MOL, care s-a implicat încă de la început în această luptă contracronometru prin acţiuni de sprijinire a angajaţilor, comunităţilor şi sistemelor medicale”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România, într-un comunicat remis joi AGERPRES.

Asociaţia Dăruieşte Viaţă  construieşte un Spitalul modular  în curtea Spitalului de Urgenţă Elias din Bucureşti are ca obiectiv izolarea pacienţilor cu COVID-19 şi prevenirea transmiterii virusului pacienţilor cu alte boli grave trataţi în secţia ATI a Spitalului Elias. Spitalul modular va avea 38 de locuri şi va fi putea fi utilizat chiar şi după ce actuala criză medicală va fi depăşită, ca spital de mari arşi.

„Putem trece peste această pandemie doar împreună: fiind solidari, colaborând, ajutând oriunde este nevoie. Ne bucurăm de implicarea MOL şi sperăm ca tot mai multe companii să urmeze acest exemplu, să-şi sprijine comunitatea şi personalul medical care are grijă de ea”, a precizat Carmen Uscatu, fondatoare Dăruieşte Viaţă.

Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruieşte Viaţă, a subliniat că printr-o mobilizare rapidă de fonduri şi eforturi, spitalul va fi gata în câteva săptămâni, atunci când se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare.

„Reuşim împreună este mesajul pe care Dăruieşte Viaţă îl transmite în această perioadă şi în care credem cu tărie. Eu, tu, noi, cu toţii, persoane fizice, companii – trecem împreună prin această perioadă şi vom reuşi doar dacă suntem solidari. Cu o mobilizare rapidă de fonduri şi eforturi, spitalul va fi gata în câteva săptămâni, atunci când se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare. Fiecare contribuţie contează”, a spus Oana Gheorghiu.

In ultimul an, MOL România a sponsorizat cu aproximativ 750.000 de euro dotarea cu echipamente şi aparatură moderne – inclusiv paturi ATI şi echipamente de ventilaţie, necesare astăzi tratării pacienţilor cu COVID-19 – a spitalelor din Miercurea Ciuc, Giurgiu şi Gheorgheni. La acestea se adaugă investiţia de 425.000 de euro în construcţia heliportului de pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă Marie Curie, primul heliport la un spital pediatric din România, potrivit comunicatului.

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de 25 ani pe piaţa autohtonă. În prezent, compania deţine un număr de 232 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd, şi un terminal LPG la Tileagd şi are aproximativ 250 de angajaţi proprii.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și