Năsui (USR): a trăi pe datorie nu e în regulă

0

Deputatul Claudiu Năsui, vicepreşedinte al USR, a afirmat, marţi, că, în urma împrumuturilor contractate în luna ianuarie, statul „a împovărat” fiecare cetăţean cu încă aproximativ 1.000 de lei.

„Doar în luna ianuarie, statul ne-a mai îndatorat pe fiecare cu încă 1.000 de lei. Problema îndatorării publice nu s-a terminat odată cu Guvernul Dăncilă. Anul trecut în martie, Guvernul Dăncilă se împrumuta de pe piaţa externă cu aproximativ 3 miliarde de euro şi încă aproximativ 3 miliarde de lei pe cea internă pentru a putea acoperi cheltuielile pe care tot ei le-au explodat. Anul acesta, deja din luna ianuarie, statul ne-a mai împovărat pe fiecare cu încă o datorie de aproximativ 1.000 de lei per capita. Vom munci până la 30 de ani pentru a acoperi această datorie. Banii noştri de taxe se vor duce pe dobânzi şi pe rate în loc să meargă spre investiţii şi servicii. Până acum, în 2020, statul s-a împrumutat cu peste 7.500 de lei pe secundă”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

El a subliniat că partidele, indiferent de culoarea politică, ar trebui să cadă de acord asupra faptului că „a trăi pe datorie nu este în regulă pentru România” şi pentru generaţiile următoare.

„Dacă deficitul se tot adânceşte, cheltuielile statului tot cresc, iar banii noştri nu fac altceva decât să acopere datorii vechi prin acumularea de datorii noi, nu este de mirare că nu ajungem nicăieri. Nu este de mirare că plătim cele mai mari taxe pe salariul minim din UE şi că avem printre cele mai proaste servicii publice. Indiferent de culoarea politică, ar trebui să agreăm că a trăi pe datorie nu este în regulă pentru România şi pentru generaţiile următoare. Datoriile se plătesc tot pe spinarea noastră. În momentele acestea când economia globală se pregăteşte pentru o potenţială criză, noi ne lăfăim pe banii contribuabililor, în loc să strângem cureaua şi să ne facem rezerve pentru zile grele. Este îndeajuns că avem de acoperit un deficit enorm. Să nu ne mai împovărăm şi cu alte datorii doar de dragul populismelor electorale”, a adăugat Năsui.

Sursa: News24.ro.

Citește și