Natwest a tăiat 550 de locuri de muncă în sucursale și a închis un birou

0

Grupul Natwest taie 550 de locuri de muncă în sucursale din Marea Britanie și închide unul dintre birourile rămase la Londra.

Banca, cunoscută anterior drept RBS, a declarat că reducerile vor fi efectuate prin concedieri voluntare și nu vor exista închideri ale sucursalelor. Reducerile fac parte din planul pe termen lung de adaptare ca mai multe persoane bancare online.

Însă grupul a văzut că trendul se accelerează în blocaj, deoarece oamenii au rămas departe de străzi și au folosit mai puține sucursale. Un purtător de cuvânt al Natwest a declarat:

„Trebuie să răspundem la schimbarea comportamentului clienților și la creșterea cererii clienților pentru servicii bancare digitale. Am luat decizia de a invita cererile de concediere voluntară și vom sprijini acei colegi care solicită un pachet complet de sprijin.”

NatWest coboară din cauza pierderilor din perspectiva neagră a Regatului Unit

Grupul bancar a declarat pentru BBC că reducerile au fost înregistrate pe carduri, înainte de blocare, deoarece a observat o scădere constantă a tranzacțiilor sucursale în ultimii ani.

De asemenea, s-a aflat în mijlocul unei reduceri de costuri de 250 milioane lire sterline înainte de lovirea pandemiei.

Cu toate acestea, Natwest a văzut mai mulți dintre clienții săi apelând la serviciile bancare online începând cu luna martie, deoarece sucursalele sale au fost nevoite să își reducă orele de deschidere sau să închidă temporar.

Separat, a declarat că își va închide biroul Regents House din Londra, care are spațiu pentru 2.500 de lucrători.

Acesta a spus că intenționează să-și reconfigureze birourile din Bishopsgate și de pe Strand.

Creșterea costurilor Natwest se află sub presiune pentru a-și continua planurile de reducere a costurilor, în condițiile în care se teme că ar putea face față miliarde de lire sterline de împrumuturi proaste din cauza pandemiei.

La fel ca și alți creditori, i-a avertizat mulți dintre clienții să poată incapaciza anul acesta și a rezervat între 3,5 miliarde și 4,5 miliarde de lire sterline pentru a face față consecințelor crizei.

Nu este singurul creditor care a anunțat reduceri de locuri de muncă în ultimele luni. TSB le-a spus casierilor săi că locurile de muncă vor fi eliminate treptat la începutul anului 2021, în urma unei scăderi abrupte a clienților bancare din sucursalele sale.

Clydesdale Bank, acum redenumită Virgin Money, urmează să pună la dispoziție 300 de angajați pe măsură ce închide sucursalele.

Între timp, HSBC a reluat un plan de reducere a 35.000 de locuri de muncă în întreaga lume, după ce s-a întrerupt planul la începutul pandemiei.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și