Nestle crește orientările după ce vânzările din trimestrul trei au depășit așteptările

0

Nestle NESN.S și-a ridicat orientările pentru creșterea vânzărilor organice în 2020 la aproximativ 3%, după ce a depășit miercuri așteptările din trimestrul trei, cu o creștere de 4,9%, determinată de cererea puternică de alimente pentru animale de companie și produse de sănătate.

Cel mai mare grup alimentar din lume a rezistat pandemiei COVID-19 mai bine decât unii colegi, datorită portofoliului său larg care ajută la compensarea unei scăderi a vânzărilor de alimente către restaurante și cafenele.

Acțiunile la Nestle, în creștere cu 2,5% până în acest an, ar fi indicat să se deschidă cu 2,7% mai mult în tranzacționarea înainte de piață.

Cererea de alimente și băuturi consumate acasă a rămas puternică în timpul pandemiei, în timp ce vânzările de produse destinate locurilor din afara casei s-au străduit, a declarat într-un comunicat, producătorul de cafea Nescafe și ciocolată KitKat.

Nestle a declarat că dorește să își dezvolte în continuare portofoliul, extinzându-și în special afacerea în domeniul științei sănătății, susținută recent de achiziția Aimmune Therapeutics de 2 miliarde de dolari.

În primele nouă luni ale anului, vânzările organice Nestle au crescut cu 3,5%, depășind 2,8% în estimările analiștilor de consens furnizate de companie.

Nestle se așteptase anterior la o creștere organică de 2-3% pentru acest an.

Acesta a confirmat că dorește să-și îmbunătățească marja. Vânzările în America au înregistrat cea mai puternică rată de creștere în perioada de nouă luni, în timp ce Asia a fost doar ușor pozitivă.

Vânzările în franci elvețieni au scăzut cu 9,4%, până la 61,9 miliarde de franci elvețieni (68,33 miliarde de dolari), afectate de dezinvestiții.

Sub conducerea executivului Mark Schneider, Nestle și-a cedat unitatea de sănătate a pielii, a cărnii Herta și a mărcilor de înghețată din SUA și a supus eticheta Yinlu a apelor nord-americane și a laptelui de arahide.

Nestle a declarat că ambele recenzii sunt pe drumul cel bun și că se așteaptă să fie finalizate la începutul anului 2021. Colegul francez Danone DANO.PA a anunțat o revizuire extinsă săptămâna aceasta care ar putea duce la cedări după ce vânzările sale similare au scăzut cu 2,5% în al treilea trimestru. Unilever ULVR.L va lansa joi o declarație de tranzacționare.

Citeste continuarea Nestle crește orientările după ce vânzările din trimestrul trei au depășit așteptările

Citește și