Nissan va vinde mașina compactă reproiectată Note în Japonia, deoarece se pare că va restabili rentabilitatea

0

Nissan Motor Co Ltd a anunțat marți că va vinde o versiune reproiectată a celei mai bine vândute mașini compacte Note din Japonia din decembrie, cu o nouă tehnologie de acționare hibridă, pentru a câștiga cota de piață de la Toyota Motor Corp și Honda Motor Co Ltd.

Prima modificare completă a modelului Note în ultimii opt ani face parte dintr-un plan al producătorului de automobile pentru a relansa o linie de vehicule în curs de îmbătrânire și a reveni la profitabilitate, deoarece se retrage din expansiunea urmată de fostul președinte Carlos Ghosn pentru a se concentra asupra vânzărilor în Japonia, China și Statele Unite.

Nota va include tehnologia hibridă „e-Power”, care folosește un motor pe benzină pentru a încărca o baterie care alimentează vehiculul. Noile funcții de conducere autonomă vor ajuta șoferii să încetinească curbele folosind datele din sistemul de navigație al mașinii.

Nissan, care se așteaptă să înregistreze o pierdere record de exploatare de 340 miliarde de yeni (3,25 miliarde de dolari) în anul până la 31 martie, reduce capacitatea de producție și numărul de modele cu o cincime și își propune să reducă cheltuielile de funcționare cu 300 de miliarde de yeni pe parcursul a trei ani.

În același timp, a promis să lanseze o serie de vehicule în Japonia, China și Statele Unite, inclusiv vehicule electrice noi pentru a atrage șoferii din ce în ce mai atenți la mediu.

În Japonia, Note, care folosește o platformă proiectată cu partenerul de alianță francez Renault SA, va concura cu Toyota Yaris și Honda Fit. O purtătoare de cuvânt a Nissan a declarat că producătorul auto nu a luat nicio decizie cu privire la vânzarea vehiculului reproiectat pe alte piețe.

Citeste continuarea Nissan va vinde mașina compactă reproiectată Note în Japonia, deoarece se pare că va restabili rentabilitatea

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata