Ocado din Marea Britanie ridică din nou perspectivele privind câștigurile în urma unei tranzacții puternice

0

Supermarketul online britanic Ocado Group și-a ridicat joi previziunile de câștiguri anuale pentru a doua oară în două luni, deoarece pandemia COVID-19 a continuat să genereze o cerere uriașă de livrare la domiciliu.

Ocado prognozează câștiguri înainte de dobânzi, impozite și amortizare (EBITDA) de „peste 70 de milioane de lire sterline” (93 milioane de dolari) față de o prognoză anterioară de „peste 60 de milioane de lire sterline”.

EBITDA în 2018-19 a fost de 43,3 milioane de lire sterline. Grupul, ale cărui acțiuni au crescut cu 82% în acest an, a declarat că veniturile din joint-venture-ul său de retail cu Marks & Spencer au crescut cu 34,9%, până la 579,6 milioane de lire sterline în al patrulea trimestru până pe 29 noiembrie.

Creșterea s-a moderat de la 52% în al treilea trimestru, despre care Ocado a spus că reflectă sezonalitatea trimestrului. Comenzile medii pe săptămână au crescut cu 3% la 360.000, iar prețul mediu al comenzilor a fost de 133 de lire sterline. În septembrie, societatea Ocado Retail a trecut de la utilizarea produselor Waitrose la produse M&S.

„Clienții continuă să îmbrățișeze întreaga gamă de M&S cu cele mai mari linii de vânzare provenind din elementele esențiale de zi cu zi din categoriile de M&S fresh”, a spus Ocado. Ocado a declarat că, creșterea vânzărilor și a câștigurilor în exercițiul financiar 2020-21 va fi determinată de măsura în care va reveni la o săptămână de tranzacționare „normalizată” și când va crește capacitatea suplimentară planificată.

Planifică deschiderea a trei noi depozite în 2021, ceea ce va oferi în cele din urmă o capacitate cu 40% mai mare. Modelul de îndeplinire centralizat al grupului și-a restricționat capacitatea de a-și crește rapid capacitatea în timpul pandemiei.

În schimb, marile patru băcănici din Marea Britanie – liderul de piață Tesco, Sainsbury’s, Asda și Morrisons – au fost capabili să își adapteze rapid modelele preponderent de magazin pentru a crește capacitatea, permițându-le să ofere o creștere mai rapidă și să câștige cota de pe piața online. Cumpărăturile online de produse alimentare și-au dublat cota de piață din Marea Britanie la aproape 14% de la începutul pandemiei, iar Ocado consideră că ar putea ajunge la 30% în următorii câțiva ani.

Citeste continuarea Ocado din Marea Britanie ridică din nou perspectivele privind câștigurile în urma unei tranzacții puternice

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata