Ocuparea forței de muncă în Marea Britanie a scăzut în cel mai mare număr în acest deceniu

0

Ocuparea forței de muncă în Marea Britanie a scăzut cu cea mai mare rată în ultimul deceniu între aprilie și iunie, arată cifrele oficiale. Ocuparea forței de muncă a scăzut cu 220.000 pe trimestru, a declarat Oficiul pentru Statistică Națională.

Aceasta a fost cea mai mare scădere trimestrială din mai până în iulie 2009, în perioada profundă a ultimei crize financiare. Șomajul nu a crescut la fel de mult de temut, pentru că un număr mare de firme au pus angajații pe schema de furie din partea guvernului. Dar economiștii spun că efectul deplin asupra ocupării forței de muncă nu se va simți până când schema nu se va încheia în octombrie.

Numărul de ore medii lucrate a continuat să scadă, atingând valori record atât pe an, cât și pe trimestru, a declarat ONS. Au adăugat acesta cei mai tineri muncitori, cei mai în vârstă și cei cu ocupații manuale sau elementare.

Rata șomajului din Marea Britanie a fost estimată la 3,9%, în mare parte neschimbată față de anul și trimestrul precedent.

Jonathan Athow, statisticist național adjunct la ONS, a declarat: „Grupurile de persoane cele mai afectate sunt muncitori mai tineri, cu 24 de ani sau mai mici, sau lucrători mai în vârstă și cei cu locuri de muncă mai rutine sau mai puțin calificate.

„Acest lucru se referă, întrucât este mai greu pentru aceste grupuri să găsească un nou loc de muncă sau să intre într-un loc de muncă la fel de ușor ca alți lucrători.”

ONS a adăugat: „Se estimează că un număr mare de persoane se vor îndepărta temporar de la locul de muncă, inclusiv lucrătorii cu furori; aproximativ 7,5 milioane în iunie 2020, peste trei milioane dintre aceștia fiind plecați timp de trei luni sau mai mult.

„Au fost, de asemenea, în jur de 300.000 de oameni departe de locul de muncă din cauza pandemiei și nu au primit nicio remunerație în iunie 2020.” Jeremy Thomson-Cook, economist șef la Equals Money, a declarat:

„Cea mai recentă lansare a șomajului din Marea Britanie confirmă două lucruri; adevăratul nivel al celor fără de muncă a fost redus foarte eficient de schema guvernului, dar, mai important atunci când se gândește la o recuperare , nivelul ocupării forței de muncă a continuat să scadă, deoarece cei care și-au pierdut locul de muncă prin pandemie nu și-au găsit încă următorul rol.”

Din păcate, sfârșitul schemei de furie va prezenta o margine de stâncă, statistic și economic, pentru cei care se bazează în prezent pe sprijinul guvernului pentru a-și compensa salariile.

„Stimulul guvernului pe termen lung pentru crearea de locuri de muncă este necesar pentru a asigura decalajul dintre sfârșitul schemei de criză și creșterea ocupării forței de muncă nu este mai mare decât trebuie.”

Sursa: bbc.com

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și