Operatorii turistici contestă în instanţă taxa de promovare a turismului înTulcea

0

Asociaţia de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) va ataca în contencios-administrativ taxa de promovare a turismului în municipiul Tulcea adoptată la finele săptămânii trecut de consilierii locali, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele asociaţiei, Cătălin Ţibuleac.

Decizia a fost luată marţi, iar operatorii turistici vor ca hotărârea să prevadă ca taxa să se calculeze prin aplicarea unei cote de 1% din tariful unei nopţi de cazare.

„Hotărârea menţionează în cuprinsul ei că se calculează prin aplicarea unei cote de 1% din venitul de cazare, ceea ce înseamnă o sumă mult mai mare decât tariful de cazare. Când discutăm despre venit, se înţelege inclusiv partea de alimentaţie, ghidaj şi transport. Normal ar fi ca taxa să fie de 1% din tariful unei nopţi de cazare, iar din acest motiv am decis să atacăm în contencios-administrativ hotărârea Consiliului Local”, a afirmat Ţibuleac.

În opinia lui, această taxă este „bine-venită” şi exemplul autorităţii locale ar trebui urmat şi de alte comunităţi din Deltă.

„Taxa în sine este o decizie bine-venită pentru turismul din municipiu şi nu numai. Când discutăm despre turism, este obligatoriu să avem strategia şi fondurile necesare pentru a promova şi a face vizibilă destinaţia turistică pe pieţele interne şi internaţionale. Este important un asemenea pas, iar asemenea decizii trebuie luate la nivelul tuturor comunităţilor care contează în destinaţia turistică din perspectiva numărului locurilor de cazare”, a mai spus preşedintele AMDTDD.

Consilierii locali ai municipiului Tulcea au adoptat joi, 30 ianuarie, o hotărâre pentru reintroducerea taxei speciale de promovare a turismului în municipiul Tulcea, după ce, timp de aproape trei ani, aceasta a fost suspendată.

Potrivit hotărârii, taxa se calculează prin aplicarea cotei de 1% la venitul din cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, valoare care nu include TVA, iar prin instituirea ei, autoritatea locală estimează că va atrage circa 160.000 de lei pe an la bugetul local.

Sursa: News24.ro.

Citește și