Orban: După reconstituirea Fondului de rezervă, vom aloca sumele necesare pentru plata salariilor la ITM

0

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat, luni, că, după reconstituirea Fondului de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului, vor fi alocate sumele necesare pentru plata integrală a drepturilor salariale ale angajaţilor din inspecţiile teritoriale de muncă.

„Aştept solicitarea sumelor necesare pentru plata integrală a drepturilor salariale şi, după reconstituirea Fondului de rezervă, pe care a trebuit să-l folosesc pentru a achita datoria statului român în baza titlului executoriu obţinut de fraţii Micula, vom aloca din Fondul de rezervă al Guvernului sumele necesare, astfel încât ITM să poată să facă plata integrală a drepturilor salariale pentru angajaţii din inspecţiile teritoriale de muncă. (…) În cursul acestei săptămâni ne propunem. Nu mai avem atât timp ca să putem să le plătim restul de drepturi salariale care nu au fost plătite”, a precizat Orban, la Parlament.

El a adăugat că a cerut un raport în acest caz. „Este clar că cei de la ITM nu au formulat solicitarea de suplimentare a bugetului, nu au luat în calcul faptul că prin plata sumelor de bani câştigate de angajaţi în instanţă vor rămâne fără bani suficienţi pentru plata salariilor, nu au ţinut cont de acest aspect, au luat decizia să plătească. Asta nu e rău că au luat decizia să plătească, rău este că nu au avut capacitatea să solicite la rectificarea bugetară sau la ultima decizie de alocare din Fondul de rezervă (…) suma necesară, ceea ce arată o incompetenţă crasă”, a spus Orban.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și