Pasii catre un make-up impecabil, ca al marilor vedete – pensulele de machiaj profesionale sunt un must have

0

Inainte sa incepi sa te machiezi, trebuie sa tii cont de un lucru – un make-up reusit este unul natural, care nu se observa de la distanta. Machiajul poate fi privit ca o sabie cu doua taisuri: daca il folosesti corect, iti vei evidentia intr-un mod frumos trasaturile, dar, in caz contrar, vei „reusi” sa iti maschezi farmecul si sa il transformi in ceva artificial.

Pentru a realiza un machiaj impecabil, care sa te puna in valoare, este nevoie sa treci prin cateva etape esentiale: pregatirea tenului, alegerea stilului care ti se potriveste, alegerea culorilor pe care le vei folosi, utilizarea de pensule machiaj potrivite fiecarui produs in parte etc.

Fata este primul lucru care atrage atentia atunci cand interactionezi cu cineva, de aceea este nevoie sa te asiguri ca abordezi un look potrivit, care sa creeze o impresie placuta celor din jur. Pentru a obtine aceste lucruri, trebuie sa urmezi cativa pasi esentiali.

Pregatirea tenului

Inainte de toate, este nevoie sa iti pregatesti fata pentru make-up-ul pe care urmeaza sa il realizezi. Trebuie sa iti cureti bine tenul, pentru ca toate produsele pe care le vei aplica sa se aseze perfect. Apoi, trebuie sa il hidratezi corespunzator, pentru a avea o piele radianta.

Alegerea tipului de look

Atunci cand te machiezi, este nevoie sa ai clar in minte motivul pentru care o faci. Aplici make-up pentru a iesi in oras, pentru a vizita bunicii sau pentru a participa la un eveniment special, cum este o nunta sau botez? Pentru fiecare varianta, exista un tip de machiaj diferit.

Alegerea combinatiilor de culori

Pentru a realiza un look potrivit, este esential sa te gandesti care sunt culorile si nuantele de fard care te avantajeaza si iti sunt pe plac. Exista culori care pur si simplu nu sunt pentru tine, chiar daca sunt aplicate de catre un make-up artist, cu cele mai bune pensule de machiaj. Desi iti pot veni idei noi pe parcurs, totul va merge mult mai bine daca ai in cap o notiune clara despre cum ai vrea sa arati la final.

Folosirea produselor potrivite

Cand te apuci, propriu-zis, sa te machiezi, trebuie sa fii sigura ca ai cele mai bune produse cosmetice, de calitate si profesionale, pentru ca tenul tau sa arate impecabil ulterior. O foarte mare atentie trebuie sa acordata pensulelor de machiaj, care au o influenta deosebit de importanta asupra rezultatului final.

Acestea trebuie sa fie de calitate si alese cu grija, astfel incat sa se potriveasca cu machiajele pe care le aplici. Cu siguranta, lucrurile nu vor merge bine daca aplici anticearcan cu pensula pentru fard de obraz, de exemplu.

De asemenea, este esential sa cunosti rolul fiecarui astfel de instrument. De exemplu, pentru aplicarea fardurilor de ochi, se foloseste o pensula plata, moale, iar acestea se aplica prin miscari de tapotare. Pentru a face tranzitia intre nuantele de fard, este nevoie sa apelezi la tehnica de “blending”, care se poate realiza cu pensule de machiaj pentru estompare. Cu siguranta nu iti doresti ca fondul de ten sa fie aplicat neuniform si sa lasa dare inestetice. De aceea, el trebuie sa fie aplicat cu o pensula plata, compacta, rotunjita la varf si foarte flexibila.

Pensulele de machiaj mai mari si stufoase sunt potrivite pentru produsele pudra si fardurile de obraz, ele permitand aplicarea cantitatii necesare, iar cele oblice si mai stufoase sunt potrivite pentru produsele care iti contureaza fata.

Acestea sunt doar cateva dintre pensulele de machiaj pe care trebuie sa le detii in trusa ta. Folosirea corecta a acestora, impreuna cu urmarea pasilor enumerati mai sus, garanteaza un look perfect, precum cel pe care il vezi la marile vedete!

 

Citește și