Peste 120.000 de cărţi cumpărate de Ziua Internaţională a Cărţii

0

Românii au cumpărat joi, de Ziua Internaţională a Cărţii, peste 120.000 de cărţi, în creştere cu 60% faţă de anul trecut, conform unui comunicat al elefant.ro, remis AGERPRES.

Comanda medie a fost de 7 cărţi la fiecare coş de cumpărături, iar 61% dintre comenzi s-au efectuat de pe telefonul mobil, plata cu cardul ridicându-se la 51%.

„Cele peste 120.000 de titluri vândute într-o singură zi sunt un record absolut pentru elefant.ro, depăşind chiar şi comenzile de carte plasate de Black Friday. Apetitul pentru lectură în această perioadă este covârşitor. Explicaţiile sunt relativ simple. În primul rând mulţi dintre noi stăm acasă şi avem astfel mai mult timp pentru citit. În al doilea rând, fiind o zi în care am sărbătorit cartea, elefant.ro a propus pasionaţilor de lectură oferte foarte atractive ce au încântat publicul cititor”, a explicat Sergiu Chircă, CEO la elefant.ro.

Cele mai căutate cărţi au fost cele din categoria Ficţiune, cu o pondere de 37% din total vânzări, cititorii solicitând în principal titluri best seller. O categorie care a fost, de asemenea, foarte populară este cea a cărţilor dedicate copiilor, cu o pondere de 27% din total. Pe poziţia a treia în preferinţe s-au numărat cărţile de dezvoltare personală, cu o pondere de 21% din total vânzări. Din volumul total de cărţi cumpărate joi, 7% au fost din categoria Istorie şi biografii, iar restul de 8% din alte categorii.

Topul vânzărilor a fost dominat de titlurile: „Arta subtilă a nepăsării” – Mark Manson, „Povestea mea” – Michelle Obama, „Zuleiha deschide ochii” – Guzel Iahina, „Tatuatorul de la Auschwitz”, „Unfu*k Yourself. Eliberează-ţi mintea şi trăieşte-ţi viaţa” – Gary John Bishop.

elefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, oferind celor peste 2.000.000 de clienţi o gamă extinsă de produse cu livrare prin curier, în punctele de livrare proprii din Bucureşti şi din ţară, precum şi prin partenerii strategici la nivel naţional. Fondat în 2010, Elefant s-a extins şi în afara ţării deschizând o filială la Chişinău, în Republica Moldova – magazinul online local elefant.md.

Sursa: News24.ro.

Citește și