Petrolul cade odată cu creșterea numărului de infectați, apare dezbaterea SUA

0

Prețurile petrolului au scăzut marți, în timp ce Europa și Statele Unite s-au confruntat cu o creștere a noilor infecții cu coronavirus, iar investitorii au fost prudenți înaintea primei dezbateri prezidențiale din SUA.

Contractul Brent din noiembrie LCOc1, care expiră miercuri, a scăzut cu 11 cenți, sau 0,3%, la 42,32 dolari pe baril până la 1023 GMT.

Brentul mai activ pentru LCOc2 din decembrie a scăzut cu 12 cenți, sau 0,3%, la 42,75 dolari pe baril.

Clc1 brut din West Texas Intermediate (WTI) din SUA a scăzut cu 13 cenți, sau 0,3%, la 40,47 dolari pe baril.

Peste un milion de oameni au murit de COVID-19 în întreaga lume începând de marți, potrivit unui bilanț al Reuters, o etapă sumbră într-o pandemie care a devastat economia globală și cererea de combustibil.

„Numărul în creștere de noi cazuri de corona în Statele Unite și Europa limitează potențialul de creștere (pentru prețurile petrolului)”, a declarat analistul Commerzbank, Carsten Fritsch.

Șefii celor mai mari case de tranzacționare din lume au prezis o recuperare a cererii de petrol și prețuri fixe din cauza pandemiei de coronavirus în lunile următoare și, eventual, chiar în anii următori.

Între timp, toate privirile erau îndreptate asupra primei dezbateri privind alegerile prezidențiale din SUA, unde democratul Joe Biden și republicanul Donald Trump vor dispărea marți mai târziu (01:00 GMT miercuri).

Speranțele unui nou program de stimulare economică în Statele Unite au acordat un anumit sprijin prețurilor, în timp ce parlamentarii democrați au prezentat un nou proiect de lege de salvare a coronavirusului de 2,2 trilioane de dolari, despre care președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a declarat că este o măsură de compromis.

Sursa: News24.ro.

Citește și