Prețul acțiunilor TalkTalk crește cu 16% la oferta de preluare de către Toscafund

0

Acțiunile companiei de telecomunicații TalkTalk au crescut cu 16% după ce a fost de acord să ia în considerare o ofertă de preluare de la firma de investiții Toscafund care o apreciază la 1,1 miliarde de lire sterline.

TalkTalk a declarat că consiliul său de administrație „a fost de acord să progreseze mai departe propunerea” și va consulta consilierii.

Dar a adăugat că, pentru a face orice ofertă fermă, Toscafund ar trebui să primească sprijinul președintelui TalkTalk, Charles Dunstone, care deține aproape 30% din firmă.

Toscafund are deja o acțiune similară în companie. Oferta este în valoare de 97 p pe acțiune, considerabil mai mică decât o ofertă de 135 p pe acțiune pe care Toscafund ar fi făcut-o anul trecut.

Oferta vine pe fondul nemulțumirii continue a clienților cu privire la nivelul de servicii pe care îl primesc de la TalkTalk.

În ultimii patru ani, firma a fost furnizorul de bandă largă care a atras cele mai multe reclamații, după cum a înregistrat autoritatea de reglementare Ofcom.

Sonda de concurs Toscafund, cu sediul în Londra, este condus de fondatorul Martin Hughes, despre care se crede că este unul dintre cei mai bogați administratori de fonduri speculative din Marea Britanie.

Reputația sa de tenacitate în a forța companiile să se schimbe i-a adus porecla de „Rottweiler” în cercurile orașului.

Dacă preluarea TalkTalk va avea succes, își va crește prezența pe una dintre cele mai mari și mai competitive piețe ale telecomunicațiilor din Europa.

Cu toate acestea, consolidarea s-a dovedit evazivă în ultimii ani, încercările de legături fiind supuse controlului autorităților de reglementare.

În cel mai recent exemplu, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) a semnalat joi că dorește să investigheze fuziunea propusă de Virgin Media și Virgin Mobile cu O2.

Acordul intră în sfera de aplicare a Comisiei Europene, deoarece Marea Britanie face parte din punct de vedere tehnic al UE în perioada de tranziție Brexit.

Cu toate acestea, CMA pledează pentru ca, cazul să fie transferat de la Bruxelles, deoarece impactul asupra concurenței va fi limitat la consumatorii din Marea Britanie.

Citeste continuarea Prețul acțiunilor TalkTalk crește cu 16% la oferta de preluare de către Toscafund

Citește și