Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, propune eliminarea unor sporuri pentru angajaţi

0

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, doreşte eliminarea sporului de 15% pentru funcţionarii instituţiei, a normei de hrană pentru poliţiştii locali, precum şi a finanţărilor în baza legii nr. 350/2005 pentru ca preţul gigacaloriei la nivelul oraşului să poată scădea.

El a anunţat propunerea pe pagina lui de Facebook, duminică seara, după ce, în cursul aceleiaşi zile, zeci de persoane au protestat în faţa Primăriei oraşului, nemulţumite din cauza preţului căldurii furnizate în sistem centralizat şi a majorării taxei de habitat.

„Ca să se poată face această scădere (a preţului gigacaloriei – n.r.) voi propune eliminarea sporului de 15% pentru condiţii vătămătoare întregului personal al Primăriei, eliminarea normei de hrană pentru poliţiştii locali, eliminarea alocării bugetare pentru finanţarea proiectelor în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice şi reducerea drastică a cheltuielilor pentru întreţinerea zonelor verzi”, a scris edilul pe Facebook.

Hogea a amintit că, în momentul de faţă, populaţia plăteşte 365 de lei/gigacalorie şi a punctat că acest preţ se va reduce cu 100 de lei, dacă modificările propuse vor fi adoptate de consilierii locali.

„Această scădere nu se poate aplica decât pentru lunile februarie, martie şi aprilie”, a precizat primarul municipiului Tulcea.

Potrivit acestuia, taxa de habitat nu poate fi modificată.

Tot duminică seara, consilierii locali PSD au anunţat, pe Facebook, că luni, la ora 15,00, vor convoca o şedinţă extraordinară având în vedere situaţia creată de facturarea energiei termice.

O conferinţă de presă pe aceeaşi temă a fost anunţată de organizaţia judeţeană a PNL pentru ora 11,00.

La finalul anului trecut, consilierii locali ai municipiului Tulcea au majorat cu 60% preţul căldurii furnizate în sistem centralizat, pe fondul majorărilor preţurilor la gaz, electricitate, combustibili şi al creşterii salariului minim pe economie. Înainte de majorare, Tulcea avea unul dintre cele mai mici preţuri din ţară la gigacalorie. După majorare, preţul real al acesteia a ajuns la 531,15 lei, iar autoritatea locală suportă aproape o treime din el.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și