Profitul Morgan Stanley al treilea trimestru bate estimările pe măsură ce rezultă puterile comerciale

0

Morgan Stanley MS.N a înregistrat, joi, o creștere de 26% mult mai bună decât era de așteptat a profitului din al treilea trimestru, impulsionată de un alt trimestru rapid în activitatea sa de tranzacționare, deoarece pandemia COVID-19 a crescut volatilitatea pe piețele financiare.

Venitul net aplicabil acționarilor ordinari a crescut la 2,60 miliarde de dolari în trimestrul încheiat la 30 septembrie, de la 2,06 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Câștigurile pe acțiune au crescut la 1,66 USD de la 1,27 USD acum un an. Analiștii căutau un profit de 1,28 dolari pe acțiune, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Nu a fost clar imediat dacă numerele erau comparabile. Performanța lui Morgan Stanley s-a reflectat în mare măsură în cea a rivalului-șef Goldman Sachs GS.N, care a înregistrat cea mai bună performanță trimestrială din ultimul deceniu prin unele măsuri, în timp ce tranzacționarea a revenit în centrul atenției.

Veniturile din divizia de valori mobiliare instituționale a lui Morgan Stanley, care este cel mai mare susținător al băncii și găzduiește activitățile sale bancare de investiții și tranzacționare, au crescut cu 21% la 6,06 miliarde de dolari, deoarece veniturile din subscrierea de capitaluri proprii s-au dublat mai mult datorită comisioanelor frumoase dintr-o serie de oferte publice inițiale de profil înalt .

Însă veniturile din obligațiuni de subscriere au scăzut față de anul trecut din cauza scăderii emisiilor de împrumuturi și a activității de tranzacționare dezactivate.

În timp ce unitatea de tranzacționare a lui Morgan Stanley a înregistrat un trimestru puternic, aceasta nu a atins recordurile din trimestrul precedent.

Banca a avertizat deja că divizia nu va funcționa la fel de bine în al treilea trimestru ca în al doilea, când a beneficiat de fluctuații uriașe pe piețele financiare din cauza focarului de coronavirus.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata