Profitul trimestrial al lui Domino ratează chiar dacă pandemia crește cererea de pizza

0

Domino’s Pizza Inc DPZ.N a raportat joi un profit mai mic decât se aștepta, deoarece costurile ridicate legate de COVID-19 și bonusurile personalului au compensat creșterea cererii de pizza în timpul crizei coronavirusului.

Acțiunile companiei din Ann Arbor, Michigan, care au crescut cu aproximativ 47% în acest an, au scăzut cu aproximativ 5% înainte de lovitură.

Cel mai mare lanț de pizza din lume a prosperat în timpul crizei de sănătate, deoarece persoanele care au stat acasă au dorit mai multă mâncare de confort, dar acest lucru a reprezentat un cost în plus pentru companie, care a cheltuit milioane de euro pentru angajarea mai multor angajați, bonusuri, politici de salarizare și materiale sanitare.

Totuși, vânzările la magazinele americane Domino deschise mai mult de un an au crescut cu 17,5% în al treilea trimestru încheiat la 6 septembrie, depășind estimările Wall Street de 13,14%, potrivit datelor IBES de la Refinitiv.

Reluarea ligilor sportive, cum ar fi Asociația Națională de Baschet și Liga Națională de Hochei, a stimulat, de asemenea, cererea de plăcinte și aripi de pui.

Domino’s s-a concentrat asupra inovațiilor tehnologice și și-a extins meniul cu adăugări precum tacos de pui și pizza cu cheeseburger, pentru a-și împiedica clienții să treacă la rivalii McDonald’s MCD.N, Papa John’s PZZA.O și Pizza Hut YUM.N, printre alții.

Compania a raportat un venit net de 99,1 milioane dolari, sau 2,49 dolari pe acțiune, comparativ cu 86,4 milioane dolari, sau 2,05 dolari pe acțiune, cu un an mai devreme.

Analiștii de pe Wall Street au prognozat câștiguri de 2,79 dolari pe acțiune.

Costurile generale și administrative au crescut cu 9,5%, până la 91,7 milioane de dolari.

Lanțul de pizza a cheltuit 108,1 milioane de dolari, în creștere cu 20,8%, pentru publicitate în Statele Unite în acest trimestru.

Veniturile totale au crescut cu 17,9%, până la 967,7 milioane de dolari, depășind așteptările de aproximativ 953 milioane de dolari.

Citeste continuarea Profitul trimestrial al lui Domino ratează chiar dacă pandemia crește cererea de pizza

Citește și