Reducerile spate-în-spate ale prețurilor de la Tesla aduc modelul SUA S sub 70.000 USD

0

Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc TSLA.O a redus prețul sedanului său Model S „Long Range” la SUA la 69.420 USD, a arătat site-ul său web, în ​​urma unui tweet care a marcat reducerea mai devreme miercuri de la directorul executiv Elon Musk.

Reducerea este a doua pentru Tesla în această săptămână pentru sedanul high-end, după o reducere de 4% la 71.990 USD marți.

Acțiunile Tesla s-au închis miercuri cu 3,3%, la 461,30 USD, și s-au schimbat puțin în tranzacțiile după program.

De asemenea, compania a redus marți cu 3% prețul modelului său S din China, unde anterior a redus prețul inițial al berlinei sale Model 3. Prețul de pornire pentru Modelul S este acum de o mie de ori mai mare decât cel al unei perechi de pantaloni scurți din satin roșu pe care Tesla a început să-i vândă în iulie pentru „69.420 dolari”, pentru a-și amuza jucătorii de la companie.

Tesla și-a introdus Modelul S în 2012, dar în ultimii ani mașina s-a confruntat cu concurența sedanului Model 3, mai puțin costisitor, de piață, lansat în 2017, care în prezent începe de la 37.990 USD.

Modelul S reprezintă doar aproximativ 5% din volumul unității Tesla, a declarat miercuri un analist al Credit Suisse într-o notă pentru client. Analistul a spus că reducerea prețului Model S a fost probabil ca răspuns la reducerile de preț de la pornirea vehiculelor electrice Lucid Motors, care își vinde modelul sedan Air de lux la un preț de pornire de 69.900 USD.

Aceasta include un credit fiscal fiscal pentru vehiculele electrice din SUA de 7.500 USD, pentru care vehiculele Tesla nu mai sunt eligibile.

Reducerile de preț vin, de asemenea, pe măsură ce concurența pe piața vehiculelor electrice – dominată de mult de Tesla – se încălzește, mai mulți producători auto lansând noi vehicule electrice anul viitor.

Daimler AG DAIGn.DE din Germania va lansa anul viitor o versiune electrică a sedanului său de lux Mercedes-Benz clasa S, EQS.

Analiștii se așteaptă ca EQS să fie semnificativ mai scump decât Modelul S, cu toate acestea, cu cea mai recentă versiune a benzinei de clasă S cu benzină la peste 100.000 de euro (117.500 de dolari).

Citeste continuarea Reducerile spate-în-spate ale prețurilor de la Tesla aduc modelul SUA S sub 70.000 USD

Citește și