Să avem grijă ca aplicarea Directivei Copyright să nu ducă la fake news

0

România trebuie să aplice Directiva Copyright de aşa manieră încât să nu ajungem la fake news, iar proprietarii de business-uri în presă să aibă capacitatea de a merge mai departe, a declarat, marţi, Liviu Rogojinaru, secretar de stat în Ministerul Economiei, în cadrul unei conferinţe de profil.

„Este o directivă europeană pe care trebuie să o punem în aplicare, mai ales că a fost încheiată pe mandatul României şi am avut o mare contribuţie. Problema este cum o punem în practică: cu aceeaşi măsură la nivel european sau este mai bine să ne gândim fiecare ţară cum e mai bine să pună în practică în această directivă, nu gândind că sunt două modalităţi de a o pune în aplicare, ci trebuie să ne gândim cum e mai bine pentru toată lumea”, a spus oficialul ministerial.

Potrivit acestuia, este esenţial să avem în vedere ce se va întâmpla cu proprietarii business-urilor din acest domeniu.

„Dacă nu vor avea bani să-i plătească pe cei care lucrează, pe cei care produc aceste ştiri, va fi o mare problemă pentru toţi. Eu am o abordare strictă: trebuie gândit modul în care reuşim să facem de aşa natură ca proprietarii business-urilor din acest domeniu să aibă capacitatea să meargă mai departe, să aibă capacitatea să-i plătească pe cei care produc content, astfel încât să nu ajungem la fake news”, a mai spus Liviu Rogojinaru.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata