Senatorii SUA îi întreabă pe Amazon dacă urmărește angajații, limitează ofertele pentru a forma sindicate

0

Patru senatori democrați americani au trimis joi o scrisoare directorului executiv al AMZN.O al Amazon.com Inc, Jeff Bezos, cerând răspunsuri la presupusele sale demersuri de urmărire și monitorizare a angajaților și limitarea eforturilor de constituire a sindicatelor.

Senatorii democrați Brian Schatz, Elizabeth Warren, Bernie Sanders și Kirsten Gillibrand au cerut companiei detalii despre pașii pe care îi ia pentru a descuraja lucrătorii să se organizeze, modul în care urmărește lucrătorii care participă la greve și firmele de avocatură cu care Amazon contractează pentru evitarea sindicatelor.

„Faptul că Amazon a decis să investească puternic în sisteme pentru a riposta împotriva libertății de exprimare cu privire la condițiile de muncă nesigure și nesănătoase și să se refere la eforturile de organizare și de mobilizare a drepturilor lucrătorilor ca amenințări împotriva companiei egale cu cele reprezentate de grupurile de ură și terorism , este inacceptabil „, a scris scrisoarea condusă de senatorul Brian Schatz.

În septembrie, o lucrare de cercetare a Open Markets Institute, un grup de cercetare și advocacy din Washington, a mai spus că Amazon se bazează pe o supraveghere extinsă a lucrătorilor pentru a spori producția angajaților și a limita potențialul eforturilor de sindicalizare din Statele Unite.

Scrisoarea depusă de parlamentari joi făcea referire la mai multe articole din mass-media care au raportat acțiuni similare ale retailerului.

Luna aceasta, Amazon a declarat că peste 19.000 dintre lucrătorii săi din prima linie din SUA au contractat noul coronavirus în acest an, sau 1,44% din total, o dezvăluire căutată de susținătorii muncii care au criticat răspunsul Amazon la pandemie.

O purtătoare de cuvânt a Amazon a declarat că, compania le respectă dreptul angajaților de a se alătura sau de a forma un sindicat fără teama de represalii, intimidări sau hărțuire.

În ceea ce privește monitorizarea, purtătoarea de cuvânt a spus că Amazon a descoperit un grup din cadrul echipei sale de livrare care agregă informații, dar practica este contrară standardelor companiei și echipa nu mai face acest lucru.

Reuters a raportat în luna mai că Amazon a rezistat mult timp sindicalizării.

Purtătorul de cuvânt al Amazon, Rachael Lighty, a declarat la acea vreme că Amazon oferă deja ceea ce solicită grupurile de muncă.

Citeste continuarea Senatorii SUA îi întreabă pe Amazon dacă urmărește angajații, limitează ofertele pentru a forma sindicate

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata