Senatorul SUA îndeamnă FTC să intervieveze foști oficiali de pe Facebook

0

Senatorul Marsha Blackburn, republican și critic dur al marilor companii de tehnologie, a îndemnat joi Comisia Federală pentru Comerț să intervieveze unii foști angajați ai Facebook Inc FB.O, ca parte a sondajului său asupra gigantului social media.

Se crede că atât FTC, cât și grupurile de procurori generali ai statului planifică litigii împotriva Facebook pentru încălcarea legii antitrust. În scrisoarea adresată președintelui FTC, Joe Simons, Blackburn s-a referit la o depunere a FTC a directorului executiv Facebook, Mark Zuckerberg, adăugând:

„Deși acest lucru este promițător, vă încurajez să vorbiți și cu alți directori și ingineri Facebook care pot dezvălui agenda reală a companiei.

Mulți dintre ei se tem să nu lase controlul dominației Facebook, pentru că poate avea consecințe negre atât pentru concurenți, cât și pentru consumatori. ”

Blackburn a cerut în mod specific FTC să intervieveze astfel de critici pe Facebook, precum co-fondatorul companiei Chris Hughes, fostul ofițer șef de securitate Alex Stamos și Yael Eisenstat, fostul șef al efortului de integritate a alegerilor Facebook.

Blackburn a spus că reglementarea internetului, ceea ce Congresul va prelua, nu este suficientă.

„Americanii depind de comisia de a rezista Facebook și de a urmări pe deplin entități care încalcă legea Sherman Antitrust”, a scris ea.

Urmărirea giganților tehnologici – Departamentul de Justiție a dat în judecată Google Alphabet luna trecută, în timp ce Amazon și Apple rămân sub anchetă – este un lucru asupra căruia au fost de acord democrații și republicanii, în ciuda unei atmosfere politice polarizate.

Senatorul Elizabeth Warren, democrat progresist, a cerut ca Facebook să fie obligat să vândă Instagram, pe care l-a cumpărat în 2012, și WhatsApp, pe care l-a cumpărat în 2014.

Citeste continuarea Senatorul SUA îndeamnă FTC să intervieveze foști oficiali de pe Facebook

Citește și