Shell va reduce până la 9.000 de locuri de muncă în tranziția cu emisii reduse de carbon

0

Royal Dutch Shell a anunțat miercuri că intenționează să reducă până la 9.000 de locuri de muncă, sau peste 10% din forța de muncă, ca parte a unei revizuiri majore pentru a transfera gigantul petrolier și gaz la energie cu emisii reduse de carbon.

Shell, care avea 83.000 de angajați la sfârșitul anului 2019, a declarat că reorganizarea va duce la economii anuale suplimentare de aproximativ 2 miliarde USD până la 2,5 miliarde USD până în 2022, depășind parțial reducerile de 3 până la 4 miliarde USD anunțate la începutul acestui an.

Acțiunile Shell tranzacționate la Londra au crescut cu 0,15% până la ora 0920 GMT, comparativ cu câștigurile de 0,9% pentru sectorul energetic mai larg.

Luna trecută a lansat o revizuire amplă a afacerii sale care vizează reducerea costurilor, în timp ce se pregătește să își restructureze operațiunile ca parte a trecerii la energie cu emisii reduse de carbon.

Compania anglo-olandeză a declarat că se așteaptă să reducă de la 7.000 la 9.000 de locuri de muncă până la sfârșitul anului 2022, inclusiv aproximativ 1.500 de persoane care au fost de acord să primească concedierea voluntară anul acesta.

Rival BP a anunțat anul acesta planuri de reducere a aproximativ 10.000 de locuri de muncă, ca parte a planurilor CEO-ului Bernard Looney de a-și extinde rapid activitatea de energie regenerabilă și de a reduce producția de petrol și gaze.

Reducerea costurilor este vitală pentru planurile Shell de a se muta în sectorul energiei și al surselor regenerabile de energie, unde marjele sunt relativ mici.

Este de asemenea probabil ca, concurența să se intensifice odată cu utilitățile și companiile petroliere rivale, inclusiv BP și Total, care luptă pentru cota de piață, pe măsură ce economiile din întreaga lume devin ecologice.

„Am analizat cu atenție modul în care suntem organizați și simțim că, în multe locuri, avem prea multe straturi în companie”, a declarat CEO-ul Ben van Beurden într-un interviu intern publicat pe site-ul Shell.

Citeste continuarea Shell va reduce până la 9.000 de locuri de muncă în tranziția cu emisii reduse de carbon

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata