Societe Generale a raportat pierderi de 326 de milioane de euro

0

Unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, Societe Generale, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a treia bancă după totalul activelor.

Grupul bancar francez Societe Generale a raportat joi pierderi trimestriale şi a informat că în acest an va face reduceri de costuri mai semnificative, în urma majorării provizioanelor pentru creditele neperformante, transmite Reuters.

Pandemia de coronavirus (COVID-19) a închis afacerile din Franţa şi din restul lumii, a provocat turbulenţe pe pieţele financiare şi ar urma să genereze o recesiune profundă.

In primul trimestru din acest an, a treia mare bancă franceză, după BNP Paribas şi Crédit Agricole SA, a informat că veniturile au scăzut cu 16,5%, la 5,17 miliarde de euro, în timp ce pierderile nete s-au ridicat la 326 milioane de euro, faţă de un profit de 686 milioane de euro în urmă cu un an. Profitul net de bază a scăzut cu 90,8%, la 98 milioane de euro.

„In contextul crizei provocate de pandemie şi a unor dosare specifice”,  provizioanele pentru creditele neperformante au urcat la 820 de milioane de euro în primele trei luni din acest an, de la 264 milioane de euro în urmă cu un an, se arată în comunicatul SocGen.

Dealtfel, banca a confirmat obiectivul de a vedea o scădere a costurilor în 2020 şi a anunţat că vor fi reduceri suplimentare de costuri între 600 şi 700 milioane de euro în acest an.

Directorul general Frederic Oudea a declarat că banca este încrezătoare „în robusteţea capitalului său şi a profilului de risc”.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și