Soluții eficiente pentru curățarea covoarelor

0

Covoul reprezintă un obiect decorativ în diverse modele și realizat din diferite tipuri de țesături, pe care mulți dintre noi îl avem în casă. Cu toate acestea, covoarele adună orice formă de mizerie: de la praf la firimituri, păr de animale, fire de păr de om, scame, etc. Acestea reprezintă o sursă de praf ce măresc riscul alergiilor, dacă nu sunt întreținute corespunzător. Un motiv de bucurie este însă, că aceste obiecte de decor pot fi curățate foarte ușor dacă urmezi câțiva pași. Iată ce ai de făcut:

Pentru a scăpa de praf

Ai nevoie de un aspirator cu capacitate mare de aspirare, care să aibă și o perie specială pentru covor, care poate ridica foarte bine perii acestuia.

Spală covorul cu apă și săpun

Dacă covorul tău este foarte murdar și este un covor oarecare și nu unul deosebit, spală-l cu apă și săpun. Vei avea nevoie de un burete îmbibat în soluție formată din apă caldă și 1-2 picături de detergent de vase manual. Se stoarce cât mai bine buretele și se freacă covorul ușor, după care se clătește cu ajutorul unei cârpe cu microfibră umede. Se va usca covorul frecându-l în toate direcțiile cu un burete de prosop. Se va lăsa să se usuce cât mai bine.

Curăță covorul cu apă și amoniac

Dacă cumva ai covorul foarte murdar sau pătat, spală-l cu apă și amoniac. Dacă este realizat din lână, freacă-l cu o cârpă îmbibată în apă caldă cu săpun, în care ai adăugat și câteva picături de amoniac. Se va curăța folosind mișcări în toate direcțiile, dar insistându-se pe pete. Lasă produsul să acționeze o vreme, după care clătește cu o cârpă înmuiată în apă caldă.

Curăță covoarele cu oțet din vin

Dacă un covor este murdar și pătat de grăsime, curăță-l cu ajutorul oțetului de vin. Pune într-o găletușă de 500 ml oțet din vin alb, 200 ml apă caldă și 2 linguri de detergent de vase. Înmoaie un burete în acest amestec, stoarce-l bine iar apoi curăță zonele pătate și murdare. Clătește cu ajutorul unei cârpe umede. Utilizează o mănușă de toaletă, acționând în toate direcțiile. Lasă să se usuce bine.

Curăță covorul cu spumă de ras

Aplică un strat gros de spumă de ras pe suprafața covorului. Folosește-te de mâini pentru a întinde bine spuma pe toată suprafața covorului. Lasă cel puțin o oră să acționeze. Freacă apoi cu un burete curat. Poți să mai lași spuma să acționeze pe durata nopții, după care să dai covorul cu aspiratorul.

Sursa – Glow Magazin.

Citește și