SpaceX-ul lui Musk câștigă premiul Pentagon pentru sateliții de urmărire a rachetelor

0

SpaceX-ul lui Elon Musk a câștigat un contract de 149 milioane de dolari pentru construirea sateliților de urmărire a rachetelor pentru Pentagon, a declarat luni Agenția SUA pentru Dezvoltarea Spațiului (SDA), în primul contract guvernamental al companiei pentru construirea sateliților.

SpaceX, cunoscut pentru rachetele sale reutilizabile și capsulele astronauților, crește producția de sateliți pentru Starlink, o constelație în creștere a sutelor de sateliți care se conectează la internet, despre care directorul executiv Elon Musk speră că va genera venituri suficiente pentru a ajuta la finanțarea obiectivelor interplanetare ale SpaceX.

Conform contractului SDA, SpaceX își va folosi fabrica de asamblare Starlink din Redmond, Washington, pentru a construi patru sateliți echipați cu un senzor de urmărire a rachetelor cu unghi larg furnizat de un subcontractor, a spus un oficial SDA.

Compania de tehnologie L3 Harris Technologies Inc., fosta Harris Corporation, a primit 193 de milioane de dolari pentru a construi alți patru sateliți.

Se așteaptă ca ambele companii să livreze sateliții pentru lansare până în toamna anului 2022.

Premiile fac parte din prima fază a SDA de a procura sateliți pentru detectarea și urmărirea rachetelor precum rachetele balistice intercontinentale (ICBM), care pot parcurge distanțe mari și sunt dificil de urmărit și interceptat.

În 2019, SpaceX a primit 28 de milioane de dolari de la Forțele Aeriene pentru a utiliza rețeaua de sateliți Starlink pentru a testa serviciile de internet criptate cu mai multe avioane militare, deși Forțele Aeriene nu au comandat niciun satelit Starlink propriu.

Citeste continuarea SpaceX-ul lui Musk câștigă premiul Pentagon pentru sateliții de urmărire a rachetelor

Citește și