Suma alocată pentru stimulentele financiare ale medicilor-majorată faţă de 2019

0

Medicii din spitalele publice braşovene aflate în subordinea Consiliului Judeţean Braşov urmează să primească şi în 2020 stimulente financiare, cuantumul total al sumei alocată de la bugetul judeţului în acest scop urmând să crească de la 40.000 de lei, în 2019, la 60.000.

Astfel, cele şase spitale din subordinea CJ Braşov – Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cel pentru Copii, cel de Boli Infecţioase, cel de Neurologie şi Psihiatrie, cel de Obstetrică şi Ginecologie şi cel de Pneumoftiziologie – vor primi sume totale cuprinse între 2500 şi 9500 de lei, potrivit un proiect de hotărâre care va fi supus votului consilierilor braşoveni în proxima şedinţă, de joi, 23 ianuarie.

Conform legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii, autorităţile administraţiei locale pot acorda stimulente financiare lunare personalului medical şi de specialitate din unităţile subordonate în limita a două salarii minime brute pe ţară şi în limita bugetului aprobat prin hotărârea forului administrativ respectiv.

Conform regulamentul adoptat de CJ Braşov, criteriile de acordare nominală a stimulente sunt aprobate de Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi sanitare beneficiare.

Sursa: News24.ro.

Citește și