Telecomunicațiile ridică stocurile europene după oferta de cumpărare Sunrise

0

Stocurile de telecomunicații au crescut stocurile europene miercuri, după oferta de preluare a Liberty Global pentru Sunrise Communications, în timp ce FTSE 100 din Londra a câștigat pe pariurile de stimulare internă, după o prăbușire a producției economice trimestriale.

STOXX 600 pan-european a crescut cu 0,2%, câștigând pentru a patra sesiune consecutivă. Sunrise Communications a crescut cu 26,8% după ce Liberty Global a lansat o ofertă de preluare pentru grupul elvețian de telecomunicații într-un acord în valoare de 6,8 miliarde de franci elvețieni (7,40 miliarde de dolari).

Indicii Wall Street au scăzut peste noapte, în urma unei incertitudini din ce în ce mai mare cu privire la o impas la Washington cu privire la un acord de stimulare fiscală, în timp ce datele arătau că economia Marii Britanii s-au micșorat cu un record record de 20,4% între aprilie și iunie, cea mai mare contracție raportată de orice economie majoră până acum.

Acțiunile listate la Londra la compania europeană de comandă a alimentelor Just Eat Takeaway.com NV au crescut, de asemenea, cu 3,3% după raportarea veniturilor mai mari și a profitului subiacent pentru prima jumătate a anului 2020.

Retailerul britanic de modă online ASOS a sărit la 9,9%, deoarece a prevăzut vânzări pe tot parcursul anului și profit semnificativ înaintea așteptărilor pieței.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și