Teleorman: Finanţare de 1,8 milioane de lei, din fonduri europene, pentru eficientizarea energetică a sediului ISU

0

Clădirea în care funcţionează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman va intra într-un amplu proces de reabilitare termică, în cadrul unui proiect cu o valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

Proiectul este implementat de ISU Teleorman, în calitate de beneficiar, şi are o valoare totală de 1,79 milioane de lei, din care 1,28 milioane de lei reprezintă finanţarea europeană nerambursabilă.

Potrivit inspectorului şef al ISU Teleorman, Marius Stancu, obiectivul de investiţii pentru care a fost semnat contractul de finanţare presupune lucrări de termoizolare a faţadelor clădirii administrative din Alexandria, schimbarea tâmplăriilor cu unele tip PVC, refacerea instalaţiei electrice şi înlocuirea uşilor de la garajele maşinilor de intervenţie.

Acesta a precizat, pentru AGERPRES, că, în paralel cu aceste lucrări, va fi schimbat şi acoperişul clădirii, urmând să fie montate panouri solare pentru asigurarea apei calde.

Obiectivul principal al proiectului vizează eficientizarea energetică, gestionarea inteligentă a energiei, aducerea clădirii la standardele actuale de calitate în construcţii şi limitarea emisiilor de CO2, termenul de finalizare a investiţiei fiind 30 noiembrie 2020.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și