Tesla va lansa mașini Model 3 fabricate în China, cu baterii LFP fără cobalt

0

Producătorul american de vehicule electrice Tesla Inc este pregătit să înceapă vânzarea unor vehicule Model 3 fabricate în China echipate cu baterii fără cobalt de litiu-fosfat de fier (LFP), au spus două persoane familiare cu această chestiune.

În prezent, berlinele electrice Model 3 fabricate la fabrica chineză a producătorului auto folosesc baterii nichel-mangan-cobalt (NMC).

Prețul de pornire pentru vehicule este în prezent de 271.550 de yuani (39.900 de dolari), după ce au fost luate în considerare subvențiile guvernamentale.

Tesla va anunța schimbarea produsului încă de joi, au spus cele două surse. Au refuzat să fie numiți, deoarece chestiunea este confidențială.

Tesla nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Bateriile LFP sunt mai ieftine de fabricat și nu conțin cobalt, unul dintre cele mai scumpe metale utilizate în bateriile vehiculelor electrice.

Potrivit surselor, Tesla va folosi baterii LFP la toate vehiculele Model 3 fabricate în China cu distanțe de rulare standard.

În China, cea mai mare piață auto din lume, Tesla a vândut în luna august peste 11.000 de vehicule, în mare parte modelele 3.

De asemenea, construiește o nouă capacitate de producție a mașinilor pentru vehiculele utilitare sport Model Y din Shanghai și se așteaptă să înceapă livrarea acestora începând cu anul viitor.

Reuters a raportat anterior că Tesla ar folosi baterii LFP fabricate de CATL din China, care a refuzat să comenteze la acea vreme.

Sursa: News24.ro.

Citește și