TGS caută în continuare legături seismice după licitarea datelor PGS eșuate

0

Expertul seismic TGS (PGS.OL) a declarat vineri că va continua să caute consolidarea în industria datelor geofizice, în ciuda respingerii ofertei sale nesolicitate de a cumpăra o unitate cheie a PGS-ului concurentului (PGS.OL).

Furnizorii din industria petrolieră, cum ar fi TGS și PGS-urile listate în Oslo, au fost afectați de prețurile brute slabe în timpul pandemiei coronavirusului, în timp ce companiile de energie se restrâng în explorare și cheltuiesc astfel mai puțin în datele seismice necesare pentru detectarea rezervelor. Consiliul de administrație al PGS joi a respins o ofertă de 600 de milioane de dolari pentru așa-numita sa bibliotecă multiclient de la TGS, susținând că oferta a subestimat activele și că o vânzare ar afecta strategia sa.

„Am fost surprinși și dezamăgiți că nu au vrut să vorbească cu noi”, a declarat pentru Reuters, directorul financiar al TGS, Fredrik Amundsen.

„Oferta a expirat acum”, a spus el.

Acțiunile celor două companii au scăzut vineri, cu PGS în scădere 5,0% și TGS cu 3,5% la 0845 GMT.

„TGS rămâne angajat în strategia noastră de conducere a industriei și consolidare ulterioară”, a declarat directorul executiv Kristian Johansen într-o declarație.

TGS și-a anunțat prima dată oferta pentru biblioteca de date a PGS pe 6 august, încercând să o combine cu propria sa activitate similară și să formeze o ofertă seismică la nivel mondial, cu costuri unitare mai mici și economii de scară mai bune.

„Este o piață dificilă, cu un impact semnificativ asupra cererii seismice din focarul de coronavirus, dar nevoia fundamentală este încă acolo”, a spus Amundsen.

„Nu vedem o alternativă care să poată înlocui pe deplin petrolul și gazul în viitorul previzibil și va fi nevoie de seism”, a spus el.

PGS a declarat joi că a continuat să discute cu creditorii, deoarece încearcă să prelungească termenul limită pentru septembrie pentru a rambursa o datorie de 135 milioane dolari.

Sursa: News24.ro.

Citește și