Tinerii fermieri pot depune cereri de concesionare a terenurilor agricole deţinute de ADS până pe 29 ianuarie

0

Luni 18 ianuarie 2021, a demarat a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinaţie agricolă, către tinerii fermieri, iar perioada de depunere a solicitărilor este 18 – 29 ianuarie 2021, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de Facebook.

„Tinerii agricultori au nevoie, mai mult ca niciodată, de sprijinul nostru pentru a dezvolta ferme performante la standarde europene. Aşa cum am promis, am demarat astăzi, 18 ianuarie 2021, a doua sesiune de concesionare a terenurilor cu destinaţie agricolă aflate în administrarea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), în suprafaţă de până la 50 ha, către tinerii cu vârsta de maximum 40 de ani. Perioada de depunere a solicitărilor de către tinerii fermieri este 18.01.2021 – 29.01.2021, iar judeţele pe raza cărora se găsesc terenurile ofertate sunt: Alba, Gorj, Ialomiţa, Neamţ, Satu Mare, Timiş, Teleorman şi Vâlcea”, a scris Oros pe reţeaua de socializare.

Toate persoanele interesate şi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pot depune solicitări la sediul ADS, iar suprafeţele de teren disponibile pentru contractare, precum şi modul de desfăşurare a procedurii se regăsesc pe site-ul Agenţiei Domeniilor Statului, www.domeniilestatului.ro.

În data de 27 noiembrie 2020 a avut loc semnarea primului contract de concesionare de terenuri cu destinaţie agricolă aflate în exploatarea societăţilor comerciale din portofoliul ADS, libere de contract, în suprafaţă maximă de 50 ha, cu un tânăr fermier absolvent al învăţământului de profil, în vederea înfiinţării unei ferme.

În prima sesiune au fost declaraţi eligibili un număr de 61 de tineri dintr-un total de 125 care au depus solicitări la ADS, iar lista completă a tuturor fermierilor declaraţi admişi pentru prima sesiune este disponibilă pe site-ul ADS.

Normele metodologice de aplicare a acestui program au fost aprobate prin Hotărârea nr. 811/2020, adoptată în şedinţa de Guvern din data de 24.09.2020.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata