UBS devine prima bancă europeană majoră care plătește dividendul integral pentru 2019

0

Acționarii UBS UBSG.S au aprobat joi plata pentru a doua jumătate a dividendului său din 2019, devenind astfel prima bancă europeană importantă care a plătit un dividend integral pentru anul acesta, în ciuda turbulențelor cauzate de pandemia de coronavirus.

UBS, alături de banca rivală elvețiană Credit Suisse CSGN.S, a decis în aprilie să amâne plata unei părți din dividendul său din 2019, după presiunea crescândă a autorităților asupra plăților împrumutătorilor în timpul pandemiei de coronavirus.

Băncile din Marea Britanie și zona euro au fost oprite de la plata dividendelor din 2019 în perioada maximă a incertitudinilor economice din martie și aprilie, în timp ce supraveghetorul pieței financiare elvețiene FINMA a adoptat o abordare mai blândă, avertizând băncile să nu plătească dividende pentru a conserva capitalul fără a le interzice direct.

De atunci, marile bănci elvețiene au rezistat consecințelor economice ale pandemiei cu poziții de capital puternice. Aproximativ 99,49% din acționarii băncii au aprobat joi un dividend special de 0,365 USD pe acțiune într-o adunare generală extraordinară virtuală, care corespunde plății inițiale efectuate în mai.

Credit Suisse își va ține adunarea generală extraordinară pe 27 noiembrie pentru a solicita aprobarea pentru a doua tranșă din plata dividendelor din 2019. UBS a rezervat aproximativ 2,5 miliarde de dolari pentru a reveni acționarilor anul viitor.

La cererea FINMA, reechilibrează suma plăților alocate pentru răscumpărări pentru a favoriza aceste dividende în detrimentul dividendelor, fostul CEO Sergio Ermotti afirmând că abordarea a permis o mai mare flexibilitate pe fondul incertitudinii economice.

Citeste continuarea UBS devine prima bancă europeană majoră care plătește dividendul integral pentru 2019

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata