UE a aprobat 222 de milioane euro pentru apă potabilă mai bună în judeţul Ilfov

0

Vineri, Comisia Europeană a aprobat o investiţie majoră de peste 222 de milioane de euro, din Fondul de coeziune, pentru modernizarea şi instalarea infrastructurilor de apă potabilă şi de apă uzată în judeţul Ilfov din România, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Investiţia va facilita conectarea mai multor  persoane la reţeaua de canalizare, va asigura o calitate mai bună  apei dar şi mai puţine scurgeri de ape reziduale. Datorită acestei investiţie se va furniza o apă potabilă care respectă standardele de calitate pentru aproximativ 234.000 de persoane.

„Această investiţie demonstrează angajamentul UE pentru creşterea standardelor de trai ale europenilor. Deşi prioritatea noastră este combaterea efectelor pandemiei, suntem angajaţi în îndeplinirea misiunii Fondului de Coeziune de reducere a disparităţilor dintre regiuni, astfel încât nimeni să nu fie lăsat în urmă”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

În contextul social, ca urmare a acestui proiect, rata de conectare la sistemul de alimentare cu apă va creşte de la 57,1% la 99,6% în 52 de comunităţi. În acelaşi timp, reţeaua de canalizare va fi extinsă cu 43,29%, pentru a deservi 100% din populaţia zonei. Proiectul ar trebui, de asemenea, să contribuie la reducerea pierderilor de apă, va proteja biodiversitatea şi va crea 1.500 de locuri de muncă temporare în faza de implementare şi 72 de locuri de muncă permanente în faza operaţională.

Sursa: News24.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata