UE urmează să câștige autorizația OMC pentru tarifele SUA săptămâna viitoare

0

Uniunea Europeană ar trebui să obțină autorizarea oficială săptămâna viitoare pentru a impune tarife la importurile anuale de 4 miliarde de dolari SUA într-o dispută privind subvențiile pentru aeronave, a arătat luni un document al Organizației Mondiale a Comerțului.

UE a câștigat dreptul la represalii în disputa sa cu Statele Unite cu privire la subvențiile acordate planificatorului Boeing BA.N în această lună, adâncind potențial o dispută comercială record care a determinat deja Washingtonul să plesească taxe pe bunurile UE.

Conform normelor OMC, Uniunea Europeană trebuie să își notifice în mod oficial planul de impunere a tarifelor către Organismul de soluționare a litigiilor (OSD), un comitet în care se află toți cei 164 de membri ai OMC.

Potrivit agendei DSB lansată luni, UE intenționează să facă acest lucru la următoarea reuniune din 26 octombrie.

Acest lucru nu înseamnă neapărat că blocul va impune tarife imediat.

Comisia Europeană, care coordonează politica comercială a UE, trebuie să se consulte și cu cele 27 de guverne ale UE în această privință.

Guvernul SUA a declarat că nu există niciun temei juridic pentru ca UE să impună tarife, deoarece scăderea impozitului contestată a fost eliminată, o opinie repetată de Boeing, care a spus că a respectat deja constatările OMC.

Președintele SUA, Donald Trump, a amenințat că va „ataca” împotriva Uniunii Europene dacă va aplica tarife asupra mărfurilor americane.

Citeste continuarea UE urmează să câștige autorizația OMC pentru tarifele SUA săptămâna viitoare

Citește și