Uzina comună Toyota, Mazda, Alabama, va costa acum 2,3 miliarde de dolari

0

Toyota Motor Corp (7203.T) și Mazda Motor Corp (7261.T) au declarat joi că vor investi 2,3 miliarde de dolari într-o nouă fabrică de asociere în Alabama, cu 830 milioane de dolari mai mult decât anunțați în planul inițial din 2018.

Producția este de așteptat să înceapă anul viitor construind până la 150.000 de viitoare vehicule crossover Mazda și 150.000 de vehicule utilitare sport Toyota anual.

Producătorii japonezi ar trebui să primească 97 de milioane de dolari în stimulente fiscale suplimentare pentru investiția adăugată, a spus o persoană informată în această privință.

Producătorii auto s-au confruntat cu provocări, deoarece au continuat lucrările de construcție în timpul pandemiei coronavirusului din uzină, care acum va costa cu aproximativ 50% mai mult decât prima estimată.

Companiile au declarat că investițiile mai mari „se potrivesc cu îmbunătățiri ale liniei de producție făcute pentru a îmbunătăți procesele de fabricație”.

Uzina continuă să vizeze până la 4.000 de noi locuri de muncă și a angajat până în prezent aproximativ 600 de angajați.

„Angajamentul crescut al Mazda și Toyota față de dezvoltarea acestei fabrici reiterează convingerea lor în viitorul producției în America și potențialul pentru statul Alabama de a fi un lider economic în urma schimbărilor economice fără precedent”, a declarat guvernatorul Alabama Kay Ivey într-o declarație.

Companiile au spus că acoperișul, plafonarea, plăcile de podea, canalizarea, protecția împotriva incendiilor și lucrările electrice sunt între 75% și 100%.

Guvernele locale din Alabama au oferit anterior mai mult de 700 milioane dolari în stimulente fiscale.

În septembrie, președintele Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe au semnat un acord comercial limitat, care reduce tarifele la bunurile agricole din SUA, mașinile-unelte japoneze și alte produse, dar a amânat problema importurilor auto pentru discuțiile viitoare.

Trump a anunțat fluctuații, dar nu a crescut tarifele auto actuale de 2,5% la vehiculele de pasageri și 25% la camioane.

Japonia a exportat 1,7 milioane de vehicule anul trecut în Statele Unite, ceea ce reprezintă aproximativ 10% din vânzările de vehicule americane.

Sursa: Financiarul.ro.

Citește și