Vârsta pensiei de stat atinge 66 de ani și urmează să crească în continuare

0

Vârsta la care majoritatea oamenilor încep să primească pensia de stat a ajuns acum oficial la 66 de ani, după creșteri constante ale vârstei de calificare din ultimii ani.

Bărbații și femeile născuți între 6 octombrie 1954 și 5 aprilie 1960 vor începe să își primească pensia la 66 de ani.

Pentru cei născuți după aceea, va exista o creștere treptată a vârstei de pensie de stat la 67 de ani și, în cele din urmă, la 68 de ani.

Pensia de stat completă pentru noii beneficiari valorează 175,20 GBP pe săptămână.

Pentru a primi întreaga sumă, trebuie îndeplinite diverse criterii, inclusiv 35 de ani de asigurare națională.

Vârsta la care oamenii primesc pensia de stat a crescut pe măsură ce oamenii trăiesc mai mult, iar guvernul are planuri ca majorarea la 68 să fie avansată.

Cu toate acestea, creșterile au fost controversate, în special pentru femeile care au văzut cea mai semnificativă creștere.

Militanții susțin că femeile născute în anii 1950 au fost tratate nedrept prin schimbări rapide și prin modul în care au fost comunicate celor afectați.

Unii dintre cei implicați în campanie au pierdut recent o provocare legală, susținând că mișcarea este o discriminare ilegală.

Criza coronavirusului a determinat mulți oameni să reconsidere planurile de pensionare, în special cei care simt că sunt mai expuși riscului de focar.

Fostul ministru al pensiilor, Ros Altmann, a susținut că, criza a însemnat că există un „caz puternic” pentru ca oamenii să aibă acces anticipat la pensia de stat, chiar dacă aceasta ar fi la o rată redusă. Ea a subliniat, de asemenea, diferențele mari în speranța de viață în diferite zone ale Regatului Unit.

Citeste continuarea Vârsta pensiei de stat atinge 66 de ani și urmează să crească în continuare

Citește și