Viitorul nuclear al Regatului Unit va fi decis la o reuniune cheie

0

Rolul energiei nucleare în viitoarea strategie energetică a Regatului Unit va fi discutat de premierul Boris Johnson cu cancelarul și secretarul de afaceri la o reuniune din această lună.

Se apropie de un nou plan de 10 puncte pentru ca Marea Britanie să atingă emisiile nete de carbon până în 2050.

Raportul va fi publicat săptămâna viitoare. Guvernul insistă că rămâne angajat în construirea de noi centrale nucleare.

Acestea fac parte dintr-o strategie generală de decarbonizare a furnizării de energie electrică din Marea Britanie. Întâlnirea trilaterală dintre numărul 10, numărul 11 ​​și departamentul de afaceri va discuta ce formă ar trebui să ia.

Dintre cele șase locații identificate inițial în urmă cu un deceniu, trei au văzut contractori care se retrag și doar unul este în construcție – la Hinkley Point din Somerset.

Guvernul nu este de așteptat să identifice în mod explicit proiectul care va da drumul, dar oficialii au declarat pentru BBC că Sizewell din Suffolk este singurul proiect gata să înceapă dacă guvernul va atinge o țintă de a începe construcția de nucleare noi în cadrul acestui parlament.

În timp ce există un puternic sprijin sindical pentru transferul de competențe de locuri de muncă și noi oportunități de la Somerset la Suffolk, există o rezistență locală considerabilă la un proiect de construcție masiv, despre care activiștii spun că va reprezenta o amenințare ecologică pentru zonele locale sălbatice importante.

Guvernul are în vedere, de asemenea, să prevadă interzicerea noilor motoare pe benzină și diesel de la actualul său obiectiv oficial din 2040, până în 2035 sau mai devreme.

Se crede că noul interval de timp va fi undeva între 2030 și 2034. Planul în 10 puncte este, de asemenea, de așteptat să includă:

  • Noile investiții în tehnologie pentru captarea carbonului în momentul în care combustibilii fosili sunt arși
  • Cercetarea modului în care hidrogenul poate înlocui combustibilii fosili
  • O extindere semnificativă a rolului eolianului offshore

Citeste continuarea Viitorul nuclear al Regatului Unit va fi decis la o reuniune cheie

Citește și