Wall Street încheie sesiunea agitată în creștere, pe măsură ce stimulul speră flux și reflux

0

Wall Street s-a închis în creștere la sfârșitul unei ședințe de whipsaw joi, în timp ce investitorii jonglau cu știri pline de speranță și pesimism totodată, cu privire la progresul discuțiilor de stimulare din Washington, pe fondul semnelor de ritm declinat al redresării economice în urma recesiunii pandemiei, care intră acum în a noua lună.

Toți cei trei indici bursieri majori din SUA s-au închis mai sus, cu Nasdaq în frunte și Dow înregistrând cel mai mic câștig.

O serie de date, incluzând cererile de șomaj și cheltuielile consumatorilor, au sugerat că redresarea economică aflată în dificultate ar putea pierde.

Investitorii se uită acum la raportul privind ocuparea forței de muncă al Departamentului Muncii, așteptat vineri, pentru a evalua în continuare progresul economiei.

În negocierile pentru un nou acord de salvare a pandemiei, Casa Albă a contracarat pachetul de 2,2 trilioane de dolari al House Democrats cu o propunere de peste 1,5 trilioane de dolari.

Dar o înțelegere iminentă părea evazivă după ce președintele Camerei SUA, Nancy Pelosi, a avertizat că democrații și Casa Albă au rămas blocate într-o dezbatere privind valorile în dolari.

„Este vorba de stimulente fiscale, iar mingea se află în terenul Congresului”, a declarat Ryan Detrick, strateg de piață senior la LPL Financial din Charlotte, Carolina de Nord.

„Continuăm să credem că se apropie și se apropie de repriza finală, dar ultima treaptă este adesea cea mai grea”.

„Credem că vom avea un acord înainte de alegeri și ambele părți vor revendica victoria”, a adăugat Detrick.

S&P 500 și Nasdaq au primit din nou cea mai mare parte a sprijinului lor din stocurile cu capacitate mare și acțiuni tehnologice adiacente, Amazon.com AMZN.O, Microsoft Corp MSFT.O și Apple Inc AAPL.O oferind cele mai mari impulsuri.

Citeste continuarea Wall Street încheie sesiunea agitată în creștere, pe măsură ce stimulul speră flux și reflux

Citește și