Wall Street stagnează cu 1% după ce Trump anulează discuțiile de ajutor economic asupra coronavirusului

0

Acțiunile din SUA au scăzut marți cu peste 1%, după ce președintele Donald Trump a declarat că anulează negocierile cu parlamentarii democrați cu privire la legislația de salvare a coronavirusului până după alegeri.

Acțiunile erau mai mari înainte de observații, dar au inversat cursul după ce Trump a făcut comentariile pe Twitter.

S&P 500 a scăzut la un nivel minim de sesiune la scurt timp după tweet, scăzând indicele cu peste 2% față de nivelul maxim al sesiunii.

Acțiunile companiilor aeriene au scăzut, de asemenea, cu United Airlines UAL.N care a scăzut cu 3,6% în ziua respectivă, iar indicele Cboe Volatility. VIX a urcat la un nivel maxim de sesiune.

„O mare parte din raliul pe care l-am văzut în ultima săptămână, în special, s-a bazat pe speranța unui pachet suplimentar de stimuli”, a spus Robert Phipps, director la Per Stirling Capital Management din Austin, Texas.

„Există acum mult mai puține motive pentru a pune banii la lucru înainte de alegeri”.

Cazurile de virus sunt încă în creștere în întreaga țară și speranța că un acord de stimulare ar fi fost încă posibil a ajutat acțiunile să recupereze pierderile recente provocate de știrea că Trump a contractat COVID-19.

Media industrială Dow Jones .DJI a scăzut cu 375,88 puncte, sau 1,34%, până la 27,772,76, S&P 500 .SPX a pierdut 47,66 puncte, sau 1,40%, până la 3,360,97, iar Nasdaq Composite .IXIC a scăzut cu 177,88 puncte, sau 1,57%, la 11,154,60.

„În mod clar, piețele au prețuri pentru o anumită posibilitate de stimulare”, a spus Chris Zaccarelli, director de investiții la Independent Advisor Alliance din Charlotte, Carolina de Nord.

Dar, a spus el, este puțin probabil ca parlamentarii să fi ajuns la un compromis cu propunerile lor actuale.

La începutul sesiunii, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a avertizat că redresarea economică a SUA a rămas departe de a fi finalizată. Powell a spus că revenirea internă ar putea aluneca într-o spirală descendentă dacă coronavirusul nu este controlat eficient și creșterea este susținută.

Acțiunile discreționare ale consumatorilor .SPLRCD au fost printre cele mai mari ponderi ale S&P 500, sectorul scăzând cu 2,1% în ziua respectivă, dar majoritatea sectoarelor majore au scăzut cu cel puțin 1%.

Citeste continuarea Wall Street stagnează cu 1% după ce Trump anulează discuțiile de ajutor economic asupra coronavirusului

Citește și