YouTube şi TikTok au fost în preferinţele online ale copiilor din această iarnă

0

Conţinuturile oferite de platforma YouTube au fost pe primul loc în preferinţele copiilor în ceea ce priveşte căutările pe Internet, în timpul sărbătorilor de iarnă 2020-2021, arată rezultatele unui raport realizat de Kaspersky Safe Kids.

Astfel, cele mai populare solicitări au fost asociate cu YouTube (21%), jocuri (15%), traducători de limbi străine (11%), platforme de comunicare (10%) şi muzică (9%).

În platforma YouTube, copiii au căutat în perioada analizată cel mai frecvent jocuri video (37%), la această categorie fiind preferaţi gameri care prezintă jocuri diferite (39%) şi canale care acoperă altele specifice precum Minecraft (19%). Celelalte jocuri cele mai solicitate pe YouTube au fost Among Us, Brawl Stars şi Gacha Life, care permite crearea de poveşti video.

Iar a doua cea mai importantă categorie de căutare de pe YouTube a fost legată de anumiţi bloggeri sau canale specifice. De exemplu, subiectul DIY a devenit destul de popular în rândul copiilor, dovadă fiind topul primelor trei solicitări de canale: 5-Minute Crafts, 123 GO! şi Troom Troom.

Al treilea cel mai popular subiect de căutare pe aceeaşi platformă a fost muzica, iar cei mai populari muzicieni au fost trupele de K-pop BlackPink şi BTS, cântăreţii Ariana Grande şi Billie Eilish, respectiv rapperul Travis Scott. De asemenea, lista celor mai populare melodii a cuprins: „˜Baby Shark”, „˜Dance Monkey” şi „˜Savage Love”.

„Pe lângă muzicieni şi bloggeri, copiii au căutat şi alte personalităţi celebre. Al 45-lea preşedinte american Donald Trump a fost în topul căutărilor copiilor, înaintea altor vedete cum ar fi actriţa Emma Watson sau antreprenorul Elon Musk”, notează raportul Kaspersky.

În contextul căutărilor, un alt interes puternic în această iarnă a fost pentru TikTok, care a înregistrat 800 de milioane de utilizatori activi lunar în peste 150 de ţări.

„În această vacanţă de iarnă, copiii au căutat „TikTok mashup”, anumiţi TikTokers şi „cum să schimbi modurile restricţionate pe TikTok”. În plus, cea mai populară provocare a fost „încearcă să nu râzi”, care a fost, de asemenea, căutată frecvent în limba germană – „versuche nicht zu lachen””, menţionează sursa citată.

Raportul Kaspersky se bazează pe metadate anonimizate, furnizate voluntar de către utilizatorii aplicaţiei Kaspersky Safe Kids în perioada 20 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021.

Acesta acoperă cererile de căutare făcute de copii prin Bing, Google, Mail.ru, Yahoo!, Yandex şi YouTube, de peste o mie de în această perioadă. Popularitatea a fost calculată în funcţie de numărul de căutări ale fiecărei baze de date, fără divizarea după regiune şi limbă.

Sursa: News24.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata