Actrița din Arrested Development, Jessica Walter, a murit la vârsta de 80 de ani

0

Actriță americană Jessica Walter a murit la vârsta de 80 de ani, a anunțat familia ei.

„Cu durere în inimă confirm trecerea iubitei mele mame la cele veșnice”, a spus Brooke Bowman, fiica lui Walter.

„Actor activ de peste șase decenii, cea mai mare plăcere a ei a fost să aducă bucurie celorlalți prin povestirile sale atât în viața reală, cât și pe ecran”, a spus Bowman.

Walter este cel mai bine cunoscută pentru rolul matriarhului Lucille Bluth în sitcom-ul Arrested Development TV din anii 2000. De asemenea, a câștigat un Emmy pentru rolul de detectiv în drama polițistă Amy Prentiss în anii 1970.

„În timp ce moștenirea ei va trăi în continuare prin toate aparițiile la care a luat parte, ea va fi, de asemenea, amintită de mulți pentru inteligența, clasa și bucuria de viață”, a spus fiica actriței, Brooke Bowman.

Site-ul Deadline, care a raportat prima dată știrile, a citat familia spunând că Walter a murit în somn în casa ei din New York. 

Pe parcursul îndelungatei sale cariere, Walter a jucat în mai multe drame TV populare și comedii renumite, precum NCIS și Law & Order, și a apărut și în mai multe filme. Ea a mai jucat-o și pe Malory Archer în seria animată Archer.

Unul dintre spectacolele de film ale lui Walter a fost alături de Clint Eastwood în debutul său în regie din 1971, Play Misty for Me, câștigând o nominalizare la Globul de Aur.

De asemenea, a jucat în Grand Prix (1966), care a văzut-o și acolo nominalizată la Globul de Aur. Printre rolurile sale epice de comedie TV, Walter a jucat-o pe doamna Latham, o binefăcătoare a universității care îl seduce pe Leonard într-un episod din The Big Bang Theory. Tony Hale, care l-a interpretat pe fiul lui Walter Buster n Arrested Development, i-a adus un omagiu, spunând că „talentul și dedicarea ei sunt de neegalat”.

Jason Bateman, care l-a interpretat pe Michael, fiul lui Walter în spectacol, a spus că a avut „o carieră incredibilă, plină de spectacole uimitoare”. „Îmi voi aminti pentru totdeauna timpul petrecut cu ea, urmărind-o pe Lucille Bluth pentru toată viața”, a scris el pe Twitter. „Era unică.”

Sursa: News24.ro.

Citește și